Haberler

ADANA HAVALİMANI'NA KAÇAN GÖÇMENLERİ TAŞIYAN ŞÜPHELİLER BİZ BİR HATA YAPTIK

Güncelleme:

ADANA'da önceki gün TIR'da yakalanan, içlerinden 21'i kaçıp Adana Havalimanı'nın tellerinden atlayarak piste giren 120 kaçak göçmeni Bitlis'in Tatvan ilçesinden alıp Ankara'ya götürdüğü belirlenen 3 şüphelinin ifadesi ortaya çıktı.

ADANA'da önceki gün TIR'da yakalanan, içlerinden 21'i kaçıp Adana Havalimanı'nın tellerinden atlayarak piste giren 120 kaçak göçmeni Bitlis'in Tatvan ilçesinden alıp Ankara'ya götürdüğü belirlenen 3 şüphelinin ifadesi ortaya çıktı. Şüphelilerden TIR şoförü Aydın K.?nin, 'Biz bir hata yaptık. Göçmenleri, Tatvan'dan verdiler ve Ankara'ya götürmemizi istediler. Bu taşımanın karşılığında para bile almadık' dedi. Aydın K. ile Muharrem K. tutuklanırken, Hanım A. ise serbest bırakıldı.

Olay, 2 Kasım günü saat 11.00 sıralarında Adana Havalimanı'nda meydana geldi. İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İncirlik Park Alanı'nda yaptığı uygulama sırasında Aydın K. yönetimindeki TIR ile arkasındaki otomobili durdurdu. Ekiplerin yaptığı kontrolde, Bitlis'in Tatvan ilçesinden Ankara'ya gitmek üzere yola çıktığı belirlenen TIR'ın kasasında; 111'i Afganistan, 8'i Pakistan ve 1'i Bangladeş uyruklu toplam 120 kaçak göçmen yakalandı. TIR şoförü Aydın K. ile otomobildeki Muharrem K. ve baldızı Hanım A. da gözaltına alındı. Polis, Şakirpaşa Polis Merkezi'ne TIR'ı çekerken, kaçan 21 kaçak göçmen Adana Havalimanı'nın tellerinden atlayıp, piste girdi.

UÇAK SON ANDA DURDURULDU

Adana'ya iniş yapıp park alanına geçen pilot, kalabalığı fark edince uçağı durdurdu. Havalimanı güvenlik görevlileriyle polis ekipleri, gruba müdahale etti. Kaçmaya çalışan gruptaki bazı kişiler havalimanının farklı noktalarına dağıldı. Güvenlik güçleri, kaçak göçmenlerin tamamını yakaladı. O anlar ise cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Olay nedeniyle havalimanına iniş ve kalkışlar yaklaşık 1,5 saat durduruldu. Kaçak göçmenler, sınır dışı edilmek üzere Adana İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.

'PARA BİLE ALMADIK'

Emniyete götürülen şüphelilerden Aydın K. ile Muharrem K., kaçak göçmenleri taşıdıklarını kabul etti. Aydın K.'nin, 'Biz bir hata yaptık. Göçmenleri, Tatvan'dan verdiler ve Ankara'ya götürmemizi istediler. Bu taşımanın karşılığında para bile almadık' dediği öne sürüldü. Hanım A. ise Ankara'ya gitmek için eniştesiyle birlikte yola çıktığını, TIR'dan haberi olmadığını ve şoför Aydın K.?yi tanımadığını iddia etti.

SINIR DIŞI EDİLDİLER

İşlemlerinin ardından kaçak göçmenler sınır dışı edildi. Hanım A., ifadesinin ardından serbest bırakılırken, diğer şüpheliler ise adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan Aydın K. ile Muharrem K. tutuklandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adana Havalimanı Bitlis Ankara Adana Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title