Haberler

Adalet Komisyonu Olaylı Başladı(2/son)

HSYK'nın yapısına ilişkin kanun teklifinin görüşüldüğü Adalet Komisyonu'nda yine kavga çıktı.

HSYK'nın yapısına ilişkin kanun teklifinin görüşüldüğü Adalet Komisyonu'nda yine kavga çıktı. Yargıçlar Sendikası Başkanı olarak komisyondan söz isteyen Çankırı Hakimi Ömer Faruk Eminağaoğlu'na AK Partili üyeler tepki gösterdi. Çıkan olaylar nedeniyle Eminağaoğlu, salondan çıkartıldı.

TBMM Adalet Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu salonunda saat 14.00'de başladı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın da katıldığı görüşmelerde görüntü alınmasına izin verilmedi. Komisyon toplantısının başlangıcında, Başkan Ahmet İyimaya, parlamenter sisteme yakışır bir müzakere yapılması için dileklerini dile getirdi. Ardından genele ilişkin parti gruplarına söz verildi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, basına, TBMM'ye yakışmayan görüntüler yansıdığını ifade ederek, Adalet Komisyonu'nda adil bir yaklaşımla fikirlerin ve çekincelerin dile getirilmesini istedi. Altay, "Bu teklifin en iyi şekilde değerlendirilerek, Genel Kurula öyle inmesi gerekiyor. Biz demiyoruz ki '10 gün görüşülsün' bu teklif. Genel kurulda 6 saat görüşülecek teklif en azından komisyonda 6 gün müzakere edilsin" dedi.

Daha sonra MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Bizim burada sözden başka gücümüz yok. Milletin bize verdiği söz hakkını kullanmaya çalışıyoruz" diyerek millet için hayırlı bir çalışma olmasını temenni etti. Konuşmacıların Mevlit Kandilini de kutlandığı görüşmelerde BDP grubunu temsilen söz alan Hasip Kaplan ise "Biz 12 Eylül öncesinde de sonrasında da HSYK düzenlemesinin karşısında yer aldık. Bu düzenlemeye ilişkin söylemek istediğim şudur ki; bu düzenleme yarın sandıktan sonra, bumerang gibi gelip size dönebilir" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ise "Bizler seçilmiş insanlarız. Milletin itibarını temsil ediyoruz. Bize yakışan bir müzakere yürütmemiz lazım. Arkadaşlarımdan öncelikle şunu rica ediyorum; masumiyet karinesine dikkat etsinler ve yürüyen soruşturmalara ilişkin yorum yapmasınlar. Bu tip yorumlar uygun olmuyor. Seçilmiş bir iktidar ve onun yöneticilerine yönelik hakaret tarzı konuşmalar yapılmaması lazım" dedi.

-EMİNAĞAOĞLU SÖZ İSTEDİ OLAYLAR BAŞLADI-

Bu arada komisyon toplantısının başlamasından hemen sonra salona giren Yargı-Sen Başkanı, Çankırı Hakimi Ömer Faruk Eminağoğlu, iki defa komisyon başkanına söz almak için yazılı dilekçe gönderdi. Ancak görüşmelere geçilmesinden hemen önce el kaldırarak söz almak isteyen Eminağaoğlu, "Sayın başkanım, ben bir konuya ilişkin söz almak istiyorum" dedi ve olaylar tekrar başladı. Dün olduğu gibi Eminağaoğlu'a, AK Partili milletvekilleri "Provokatör, otur yerine, senin ne işin var burada. Defol git. Çık dışarı" sözleriyle tepki gösterdiler.

Eminağaoğlu'nun olduğu yere doğru yürüyen AK partililer ile CHP'liler zaman zaman birbirlerini tartakladılar. Sendika başkanı olduğu gerekçesiyle konuşma hakkı olduğunu belirten Eminağaoğlu'nun etrafını saran CHP'li milletvekilleri darp edilmesini önlediler. Bu arada komisyon başkanı müdahale ederek, gruplara söz verdi. CHP'li Altay, sendika başkanı olarak bu kişinin görüşlerini açıklamasının normal olduğunu belirterek, "Daha öncede komisyonlarda bu tip görüş alışverişi olmuştur. Ayrıca sizin bu konuda bir sözünüz var" dedi. Ancak ardından söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Aydın ise "Bu kişinin herhangi bir sıfatı yoktur. Kendisini Yargı-Sen başkanı olarak tanıtıyor. Oysa Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunun 15.maddesi gereğince yargı mensuplarının sendika kurmayacağı açıktır. Salonu terk etsin" dedi.

-"TANIMADIKLARI SENDİKA AVRUPA'DAN ÖDÜL ALDI"-

Bu konuşmaların ardından tekrar söz almak isteyen Eminağaoğlu ile AK partili milletvekilleri arasında yine sözlü tartışmalar yaşandı. Tekrar salonun hareketlenmesi üzerine Eminağaoğlu, cebinden çıkardığı Birgün Gazetesinin "Tanımadıkları sendika, Avrupa'dan ödül aldı" başlıklı haberinin bulunduğu sayfayı gösterdi. Böylece olaylar zirveye ulaştı. Yumrukların konuştuğu arbede sonrasında olayların büyümesini engellemek isteyen Başkan İyimaya, bu kişiye söz hakkı vermediğini belirterek, Meclis İdare Amirlerinden salondan çıkarılmasını istedi. Eminağaoğlu'nun salondan çıkmasının ardından toplantıya 15 dakika ara verildi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Ömer Faruk Eminağaoğlu Ahmet İyimaya Ak Parti Çankırı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title