Haberler

Abdülkadir Molla'nın İdam Edilmesi

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Schaefer: "Almanya hükümeti idam cezasına karşıdır.

Almanya hükümeti, Bangladeş'te Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla'nın idam edilmesini kınadı.

Federal Basın Merkezi'nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Dr. Martin Schaefer, Alman hükümetinin idam cezasına karşı olduğunu vurgulayarak, "Bu tutumumuz Kuzey Kore'de olan ve Bangladeş'te bir muhalif siyasetçinin idamının infazı konusunda da geçerlidir. Bunu kınıyoruz" dedi.

Sözcü Schaefer, "Almanya hükümeti ve aynı zamanda tüm Avrupalı partnerlerimizin görüşü, ölüm cezasının makul bir ceza olmadığıdır" ifadesini kullandı.

Almanya Dışişleri Bakanlığının İnsan Hakları Sorumlusu Markus Löning, dün yaptığı yazılı açıklamada, Bangladeş makamlarına çağrıda bulunarak, Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla hakkında verilen idam cezasının infaz edilmemesini istemişti.

Abdülkadir Molla'nın adil bir şekilde yargılamadığını  ifade eden Löning, "Almanya ilkesel olarak ölüm cezasına karşıdır. Bangladeş makamlarına bu cezayı hapis cezasına çevirmeleri, idam cezası konusunda moratoryum uygulamaları çağrısında bulunmak istiyorum" açıklamasını yapmıştı. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Abdülkadir Molla Bangladeş Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title