Haberler

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson, Yunan, Suudi ve Tunuslu Mevkidaşlarıyla Görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Yunanistan, Suudi Arabistan ve Tunus Dışişleri Bakanlarını ağırladı.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Yunanistan, Suudi Arabistan ve Tunus Dışişleri Bakanlarını ağırladı.

Dışişleri Bakanlığı Geçici Sözcüsü Mark Toner, günlük basın toplantısında Tillerson'un ilk görüşmesini Tunus Dışişleri Bakanı Hamis el-Cihinavi ile yaptığını, görüşmede iki ülke arasındaki güvenlik iş birliğinin ele alındığını açıkladı.

Toner, Tillerson ve el-Cihinavi'nin görüşmesinde Libya'ya da yaşanan çatışmalarına ilişkin konuların da görüşüldüğünü söyledi.

Tillerson'un Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias ile bir araya geldiğini belirten Toner, mevkidaşların iki ülke ilişkilerini ele aldığını belirtti.

Toner, Tillerson'un Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil Bin Ahmed el-Cubeyr ile görüşmesinden de bölgesel sorunların masaya yatırıldığını kaydederek, "Yemen'de devam eden çatışmalar, daha geniş anlamda teröre karşı mücadele çabaları ele alındı." dedi.

İki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesinin de gündeme geldiğini bildiren Toner, "Tillerson, Suudi Arabistan'ın 2030 sosyal ve ekonomik reform hedeflerine destek vereceğini kaydetti." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Suudi Arabistan Rex Tillerson Yunanistan Tunus Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title