Haberler

ABD Dışişleri Bakanı Kerry Suudi Arabistan'da

Kerry: "Mısır'da 30 Haziran'da yapılacak gösteriler, yasal ve barışçıldır" Suudi Arabistan Başbakanı Faysal: "Hizbullah'ın Suriye müdahalesi karşısında sessiz kalınamaz"

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, "Mısır'da 30 Haziran'da yapılacak gösteriler, yasal ve barışçıldır" dedi.

Asya ve Ortadoğu temasları çerçevesinde Suudi Arabistan'ı ziyaret eden Kerry, Suudi mevkidaşı Suud el-Faysal ile Cidde kentinde bir araya geldi.

Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Kerry, muhalefetin temsilinin önemine vurgu yaparak, şunları kaydetti:

"Mısır'da 30 Haziran'da yapılacak gösteriler, yasal ve barışçıldır. Mısırlı dostlarımıza tavsiyelerde bulunduk. Halk nezdinde spontene oluşan ve değişim isteyen bu gösteriler karşısında, hükümetin etkili reformlar gerçekleştirmesi gerekir. Bu reformların da Mısır ve Mısır halkının yararına olmasını temenni ediyoruz."

-Suriye-

Suriye'de yaşananların, barışçıl protestolarla başlayrp rejimin şiddete başvurmasıyla uluslararası bir krize dönüştüğünü bildiren Kerry, "Suriye krizinin en iyi çözümü, halkın, azınlıkların haklarına saygılı, şiddetten uzak ve Esed'in yönetimde kalmasını sağlamak isteyen yabancı savaşçılardan arınmış, barışçıl bir demokrasi sisteminde kendi geleceğine karar verebileceği siyasi çözümdür" diye konuştu.

Kerry, Suriye muhalefetine destek sağlama noktasında ülkelerin üzerine düşen sorumluluklar konusunda çalışmalar yaptıklarını kaydederek, ABD Başkanı Barack Obama'nın, muhaliflere yönelik ek yardımların yapılması yönünde kararlar aldığını ve bu kararların dikkatle uygulanacağını söyledi.

Cenevre-2 Konferansı'na da değinen Kerry, "Söz konusu konferansta, demokratik temeller üzerinde inşa edilmiş tam yetkilere sahip geçici hükümetin oluşturulması kararı alınmalı" dedi.

-"Hizbullah'ın Suriye müdahalesi karşısında sessiz kalınamaz"-

Suudi Arabistan Başbakanı Suud el-Faysal, Hizbullah'ın ve İran Devrim Muhafızları'nın Suriye'deki savaşa müdahalesine işaret ederek, "Suriye toprakları işgal edilmiş sayılır" ifadesini kullandı.

"Bu müdahale karşısında sessiz kalınamaz" diyen Faysal, şunları belirtti:

"Suriye rejimi meşruiyetini yitirmiştir. Halkına yönelik soykırım yapan rejim, artık Suriyelileri temsil etmemektedir. Suriye rejimine silah desteğinin engellenmesine yönelik bir an önce uluslararası kararlar alınmalıdır."

Faysal, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu'nun (SMDK) Suriye halkının temsilci olduğunu vurgulayarak, güç dengesinin koalisyonun lehine değiştiğini de sözlerine ekledi. - Riyad

Kaynak: AA / Güncel

Suudi Arabistan John Kerry Suriye Politika Güncel Haberler

Gözaltına alınan Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı

Gözaltına alınan Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı

Haziran enflasyonu hariç memur ve emeklinin zam oranı belli oldu

Haziran enflasyonu hariç memur ve emeklinin zam oranı belli oldu

Enflasyon mayıs ayında yüzde 3,37 arttı, yıllık bazda yüzde 75,45 oldu

Enflasyon mayıs ayında yüzde 3,37 arttı, yıllık bazda yüzde 75,45 oldu

Fikirtepe'de lise bahçesinde rezalet! İlişkiye girerken kameraya yakalandılar

Fikirtepe'de lise bahçesinde rezalet! İlişkiye girerken kameraya yakalandılar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title