Haberler

ABD'de polis tarafından öldürülen Taylor, ölümünün birinci yılında anıldı

Güncelleme:

ABD'nin New York şehrinde toplanan yüzlerce kişi, siyahi Breonna Taylor'ın polis tarafından öldürülmesinin birinci yılı dolayısıyla protesto düzenleyerek, "Adalet yoksa, barış yok" sloganları attı.

ABD'nin New York şehrinde toplanan yüzlerce kişi, siyahi Breonna Taylor'ın polis tarafından öldürülmesinin birinci yılı dolayısıyla protesto düzenleyerek, "Adalet yoksa, barış yok" sloganları attı.

NBC New York'un haberine göre, ABD'nin Kentucky eyaletinde 13 Mart 2020'de polisler tarafından öldürülen siyahi Amerikalı Breonna Taylor, ölümünün birinci yılında New York'ta yüzlerce kişinin katıldığı gösterilerle anıldı.

"Adalet yoksa, barış yok" sloganları atan protestocular, polisin hesap verebilirliğinin artırılması çağırısı yaptı.

Taylor'ın annesi Tamika Parker, basına yaptığı açıklamada, "Onunla hiç tanışmayan pek çok insan, kızıma yapılanın doğru olmadığını düşündüğü için burada toplandı. Onlara nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum." diye konuştu.

Protestoculardan Mayteana Morales, "Burada bulunan herkes masum insanların bir daha ölmemesi için toplandı. Taylor'ın katillerinin hala hüküm giymemesi ise resmen ona hakaret." ifadesini kullandı.

Breonna Taylor'ın ölümü

Acil tıp teknisyeni 26 yaşındaki siyahi Amerikalı Breonna Taylor, Louisville kentinde 13 Mart 2020'de polisin evine yaptığı baskında yatak odasında vurularak öldürülmüştü.

Taylor'ın ölümü, George Floyd'un gözaltına alınırken nefessiz kalana kadar boğazına basılarak öldürülmesinin ardından tüm ülkede ırkçılığı ve polis şiddetini kınayan protestoların yayılmasıyla yeniden gündeme gelmiş, Louisville'deki protestoların odağı olmuştu.

Louisville Metro Polis Departmanı tarafından 6 Ocak'ta yapılan açıklamada, Taylor'ın dairesine yanlış ihbar üzerine giren ve siyahi kadının ölümüne sebep olan iki polis memurunun görevden el çektirildiği belirtilmişti.

Olayın ardından yapılan yargılamada, 2 polis memuru ceza almamış ve tepkilere neden olmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri New York Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title