Haberler

ABD Büyükelçisi Ricciardone Batman'da

Güncelleme:

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, Batman'da valilik ve belediye başkanlığını ziyaret etti.

Batman'da valilik ve belediye başkanlığını ziyaret eden ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, 1990'larda bölgeye geldiğini ve Körfez Savaşı döneminde bölgenin birçok ilini gezdiğini belirterek, "Saddam zulmünden kaçan Irak'taki peşmergeler burada kaldı. Batmanlılar her zaman merhametli ve merttir. O dönem, Batman misafirperverliğiyle gönlümüzü almıştı" dedi.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone eşi Marie Ricciardone ile birlikte Batman'da bir dizi temaslarda bulundu. Dün Van ve Hakkari'yi ziyaret eden Ricciardone, Batman'daki temaslarına valiliği ziyaret ederek başladı. Batman Vali Vekili Soner Karataşoğlu'nun karşıladığı Ricciardone, 1990'larda bölgeye geldiğini ve Körfez Savaşı döneminde bölgenin birçok ilini gezdiğini söyledi. Ricciardone, "Saddam zulmünden kaçan Irak'taki peşmergeler burada kaldı. Batmanlılar her zaman merhametli ve merttir. O dönem, Batman misafirperverliğiyle gönlümüzü almıştı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek eski dostumdur. 90'lardan beri kendisiyle tanışıklığım var" dedi.

Vali Vekili Karataşoğlu ise büyükelçiyi Batman'da karşılamaktan onur duyduklarını belirterek, "Batman artık yatırımlarla gündeme gelen bir ildir" dedi.

Büyükelçi Ricciardone, daha sonra geçtiği Batman Belediyesi'nde Belediye Başkan Vekili Fehmi Sevim, Belediye Başkan Yardımcıları Gülistan Akel ve Ahmet Tekik tarafından karşılandı. Sevim, büyükelçiyi Türkçe 'Hoşgeldiniz' anlamına gelen Kürtçe, "Be xer hatin" diyerek karşıladı. Sevim, Belediye Başkanı Nejdet Atalay'ın tutuklu olduğunu belirterek, Büyükelçi'den KCK davaları konusunda yardım istedi. Sevim, "Sayın Büyükelçi, sizden KCK tutukları konusunda destek istiyoruz. PKK'lı militanların çekilmesiyle süreç başladı. Bu sürecin olumlu sonuçlanmasını bekliyoruz" dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİ

ABD Büyükelçisi Ricciardone, dost ve müttefik olan Türkiye'nin çözüm süreciyle daha da gelişmesini beklediklerini söyledi. Batman'ın hareketli ve heyecanlı bir il olduğunu da ifade eden Ricciardone, "Her şeyden önce süreçle birlikte Türkiye'de insan hakları ve demokrasinin gelişmesini destekliyoruz. Türkiye, demokrasi çıtasını daha da yükseltirse biz de mutlu oluruz. Türkiye'nin Ankara ve İstanbul'dan daha büyük ve zengin olduğunun farkındayız. Türkiye'nin dört bir yanını tanımak istiyoruz. Adana'daki konsolosluk dönemimde de Güneydoğu'ya özel bir ilgi gösterdik. Kızımız Adana'da doğdu. Arada sırada bölgenin tümünü gezmek istiyoruz. Yılda bir iki kez de olsa Güneydoğu'yu görmekte yarar var" dedi. - Batman

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Francis Ricciardone Türkiye Batman Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title