Haberler

AB'ye Göre Ukrayna'nın Modernizasyonu İçin En İyi Yol Ortaklık Anlaşması

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, Ortaklık Anlaşması’nın Ukrayna’nın siyasi ve ekonomik modernizasyonu için en iyi yol olduğunu söyledi.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, Ortaklık Anlaşması'nın Ukrayna'nın siyasi ve ekonomik modernizasyonu için en iyi yol olduğunu söyledi.

AB Komisyonu ve Avrupa Parlamentosu'nda ikili temaslarda bulunan Polonya Başbakanı Donald Tusk ile ortak basın toplantısı düzenleyen Barroso, "Polonya, Ortaklık Anlaşması'nın değiştirici gücünün güzel bir örneğidir" dedi.

Barroso, 1990'da Polonya'da kişi başına düşen gelirin Ukrayna'dakinden 100 dolar, şimdi ise 9000 dolar daha yüksek olduğunu belirtti.

Bu örneğin AB ile yakın ilişkinin neler kazandırabileceğini kaydeden Barroso, bu anlaşmanın belgeye imza atan ülkenin aleyhine olduğu yönündeki iddiaların tamamen yanlış olduğunu gösterdiği ifade etti. Barroso, Ukrayna'daki gerilimin düşürülmeye devam edilmesinin gerekli olduğu konusunda Tusk ile hemfikir olduklarını söyledi.

Ukrayna'da hükümetin istifa etmesinin ve parlamentonun tartışmalı gösteri yasasını geri çekmesinin "AB'nin Ukrayna'yı geri kazanmaya başladığı" anlamına gelip gelmediğini değerlendiren Barroso, "Söz konusu olan kazanmak ya da kaybetmek değil. Önemli olan Ukrayna halkının isteklerine saygı gösterilmesi" diye konuştu.

Barroso, Ukrayna konusunda kimseyle rekabet içinde olmadıklarını vurguladı. - Brüksel

Kaynak: AA / Güncel

Jose Manuel Barroso Avrupa Birliği Donald Tusk Ukrayna Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title