Haberler

Aa ile Ktmü Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Rektörlükteki görüşmeden görüntüler AA Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya'nın açıklamaları İmza töreni Hediyelerin takdimi AA ile KTMÜ arasında işbirliği protokolü imzalandı Anadolu Ajansı (AA) ve Türkiye'nin Kırgızistan'da 1995 yılında kurduğu Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi (KTMÜ) arasında işbirliği protokolü imzalandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Rektörlükteki görüşmeden görüntüler

AA Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya'nın açıklamaları

İmza töreni

Hediyelerin takdimi AA ile KTMÜ arasında işbirliği protokolü imzalandı

Anadolu Ajansı (AA) ve Türkiye'nin Kırgızistan'da 1995 yılında kurduğu Kırgızistan- Türkiye Manas Üniversitesi (KTMÜ) arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından 20-24 Mayıs arasında 8'incisi gerçekleştirilecek Gelecekle İletişim Çalıştayı'na katılmak için Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'e gelen AA Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya, Kırgızistan- Türkiye Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sebahattin Balcı ile görüştü.

Görüşmenin ardından AA ve KTMÜ arasında öğrencilerin AA tarafından yürütülen eğitim faaliyetlerine katılımı, AA'da staj yapma olanakları gibi maddelerin yer aldığı işbirliği protokolü imzalandı.

"AA ile dünyaya açılacağız"

Rektör Balcı, imza töreni öncesi yaptığı konuşmada, iki kurum arasındaki işbirliği anlaşması sayesinde üniversitenin AA ile dünyaya açılacağını söyledi.

Balcı, "Bölgenin en nitelikli üniversitesi olan Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi, Anadolu Ajansı ile ortak kültür ve gönül coğrafyasında çok daha fazla etkili hizmetleri yerine getirebilme konusunda iletişim alanındaki büyük birikimini ve imkanlarının tamamını paylaşacak." ifadesini kullandı.

KTMÜ'nün, Kırgızistan ile Türkiye arasında "altın köprü" oluşturduğunu belirten Balcı, "Bu anlaşmanın imzalanmasından büyük bir mutluluk duyuyoruz. Her iki kuruma hayırlı olsun. Bütün alanlarda işbirliği kurmaktan büyük bir onur duyacağız. Bu vesile ile bu imkanı bize sağlayan AA Genel Müdürü Sayın Şenol Kazancı'ya sizin şahsınızda şükranlarımızı sunuyoruz." diye konuştu.

"Manas Üniversitesi ile işbirliğimiz anlamlı"

AA Genel Müdür Yardımcısı Özkaya, Anadolu Ajansı'nın çok az üniversite ile böyle bir işbirliği başlattığını dile getirdi.

Özkaya, "Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi'nin AA tarafından seçilmiş olması bizim için çok anlamlı. Asya'nın tam ortasında, küresel bağlamda kalitesi ile bu güzide kuruluşun bölgesindeki dinamikleri harekete geçirecek bir potansiyele sahip olması çok önemli. Büyüyen Türkiye'nin büyüyen kuruluşlarından olan Anadolu Ajansı'nın küresel ajans haline gelmekte olduğu süreçte burada olmak bizim için önem arz ediyor." dedi.

AA Finans Direktörü Doç. Dr. Seyfi Yıldız'ın da hazır bulunduğu törende, Kırgızistan'da ve üniversitede bulunmaktan duyduğu memnuniyetini vurgulayan Özkaya, KTMÜ'den övgüyle söz etti.

Özkaya, Anadolu Ajansı Genel Müdürü Şenol Kazancı adına selam ve tebriklerini iletmek için Kırgızistan'da olduğunu ifade ederek, "Kurumunuzu tebrik ediyorum. İki kurum arasındaki işbirliğimiz hayırlara vesile olmasını diliyorum. Gelecekte işbirliğimiz daha da büyüyerek devam etmesini temenni ediyorum." şeklinde konuştu.

"AA, Türk dünyasının en büyük ajansı"

Rektör Vekili Prof. Dr. Asılbek Kulmirzayev de Türk dünyasının en büyük haber ajansının Anadolu Ajansı olduğunu söyledi.

AA ile KTMÜ arasında işbirliğinin, öğrencilere büyük fırsatlar sunacağını vurgulayan Kulmirzayev, bu işbirliğinin her zaman başarılı olmasını arzuladığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Ajansı Mustafa Özkaya Kırgızistan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title