Haberler

9'u 5 Geçe Taksim

09: 05'de siren çaldı.

09: 05'de siren çaldı. Metro çıkışı durdu. Meydan durdu. Hatta Meydan'daki bir otelin tüm çalışanları kapı önüne çıkıp saygı duruşunda bulundu. Taksim'deki Atatürk'ü anma töreni Cumhuriyet Anıtı önünde yapıldı.

ERTUĞRUL GÜNAY SÜRPRİZİ

Resmi tören, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İBB Başkanı Kadir Topbaş ve Birinci Ordu Komutanı Salih Zeki Çolak'ın gelişiyle başladı. Cumhuriyet anıtı önündeki törene erken gelenler de vardı. Bunlar arasında en dikkat çeken isim Kültür eski Bakanı Ertuğrul Günay'dı. Atatürk resimli kravat takan İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal'la sohbet etti. Resmi tören çelenklerin anıta bırakılmasıyla başladı. İstanbul protokolünün çelenk bırakmasının ardından siyasi partiler ve STK'lar da kendi çelenkleri sundu.

TAKSİM'DE SAYGI DURUŞU

Saat 09: 05'i gösterdiğinde sirenler çalmaya başladı. O anda Taksim Meydanında hayat durdu. Sadece resmi törendekiler değil, o sırada meydanda kim varsa saygı duruşuna geçti. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle tören sona erdi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Ertuğrul Günay Vasip Şahin Taksim Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title