Haberler

54. Kütüphane Haftası

Niğde'de, 54. Kütüphane Haftası dolayısıyla "Tanzimattan Günümüze Türk Şiirinden Potreler Sergisi" açıldı.

Niğde'de, 54. Kütüphane Haftası dolayısıyla "Tanzimattan Günümüze Türk Şiirinden Potreler Sergisi" açıldı.

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, İl Kültür Merkezindeki serginin açılışında, amaçlarının kütüphanelerin kitap okuma alışkanlığı konusunda toplumda farkındalık oluşturmak olduğunu söyledi.

Gençleri, çocukları ve halkı kitap okumaya ve kütüphanelere davet eden Vali Şimşek, "Bildiğiniz üzere ülkemiz kitap okuma alışkanlığı çok düşük. Dünya sıralamasında kitap okuma alışkanlığının en az olduğu ülkeler arasındayız. Ümit ediyorum ki bu gün ve haftalar ülkemizdeki kitap okuma alışkanlığının artmasına, insanların kütüphaneleri daha çok ziyaret etmesine vesile olur." dedi.

Yapılan konuşmanın ardından açılışını yapan Şimşek, sergiyi gezdi.

Serginin gezilmesinden sonra program, İl Kültür Merkezi konferans salonunda devam etti.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Basri Akdemir, şunları kaydetti:

"Sosyal medya ve televizyonun tahakkümü altında yaşadığımız şu vakitlerde, kitap okumanın, kütüphane müdavimi olmanın ehemmiyetinden bahsetmek beyhude bir gayret gibi gözükse de biz bu gayretten geri durmak gibi bir yolu tercih etmeyeceğiz asla. İspanyol romancı Cervantes'in dünya edebiyatının baş yapıtlarından biri sayılan Don Kişot adlı eserinde kahraman Don Kişot'un yel değirmenlerine savaş açan o gayretine benzer bir gayret olsa da asla bir adım bile olsa geri durmaya niyetimiz yok. Çünkü şunu biliyoruz ki kader gayrete aşıktır. İşte bizler bu sözü kendimize düstur edinerek bu anlamda çalışmalar yapmaya devam edeceğiz."

Yapılan konuşmaların ardından Avukat-Yazar İsmail Özmel " Niğde'de Okuma ve Yayıncılık Kültürü" üzerine söyleşi yaptı.

Programın sonunda il genelinde kütüphanelerden en çok kitap okuyan öğrencilere Vali Şimşek teşekkür belgesi verdi.

Programa, Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, İl Jandarma Komutanı Albay İdris Tataroğlu, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, Prof. Dr. İlyas Gökhan, Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, kamu kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Kütüphane Haftası Yılmaz Şimşek Niğde Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title