Haberler

3. Tepav Bp Enerji Forumu

İngiltere'nin AB Bakanı Lidington, İngiltere ile Türkiye arasında enerji alanında işbirliği için atılacak olumlu adımların, Türkiye'nin AB üyeliği hedefine ulaşmasına yardımcı olabileceğini söyledi.

İngiltere'nin Avrupa Birliği (AB) Bakanı David Lidington, "İki ülke (İngiltere ile Türkiye ) arasında enerji alanında işbirliği için atılacak olumlu adımlar, Türkiye'nin AB üyeliği hedefine ulaşmasına yardımcı olabilir" dedi.

İngiliz Bakan Lidington, TEPAV'da düzenlenen "3. TEPAV BP Enerji Forumu"na katıldı.

Bakan Lidington, burada yaptığı konuşmada, Türkiye ile enerji ve enerji güvenliği alanındaki işbirliğinin İngiliz hükümeti için büyük önem taşımakta olduğunu söyleyerek, aynı zamanda Türkiye'nin bölgesel bir enerji merkezi olmasını da desteklediklerini ifade etti.

Ülkesinin, Türkiye'nin 2023 vizyonu çerçevesinde, altyapı projeleri alanında yakından işbirliği konusunda istekli olduğunu belirten Lidington, İngiliz şirketlerinin Türkiye'de nükleer santral konusunda da çalışmak istediğini sözlerine ekledi.

-İşbirliği için üç neden-

Lidington, İngiltere ve Türkiye arasında enerji ve enerji güvenliği alanında işbirliğinin üç açıdan önemli olduğuna dikkati çekerek, bunlardan birincisinin, Avrupa'nın güvenli ve çeşitli enerjiye olan ihtiyacı olduğunu belirtti. Bakan, bu anlamda iki ülkenin işbirliğinin sağlamlaştırılması gerektiğinin önemine değindi.

Enerji ve enerji güvenliği alanında işbirliğinin ikinci önemli nedeninin İngiltere'nin bu alanda gerçek bir uzmanlığa sahip olması olduğuna işaret eden Lidington, üçüncü nedenin ise Türkiye'nin AB üyeliğinde enerji başlığında kaydedeceği ilerlemenin önemi olduğunu söyledi. Lidington, "İki ülke arasında enerji alanında işbirliği için atılacak olumlu adımlar, Türkiye'nin AB üyeliği hedefine ulaşmasına yardımcı olabilir" dedi.

Bakan Lidington, ayrıca Güney gaz koridorunun Türkiye'nin enerji sektöründeki öneminin bir göstergesi olduğuna işaret etti. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Türkiye Bp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title