Haberler

3 '81 İlden 81 Yıldız Projesi, Anadolu'nun Verimli Topraklarına Atılan Bir Sevgi Tohumudur' '81...

Hayrünnisa Gül'ün himayesinde yürütülen 81 İlden 81 Yıldız Eğitim Projesi 2013 Yıldızları Tanıtım Toplantısı Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirildi.

Hayrünnisa Gül'ün himayesinde yürütülen 81 İlden 81 Yıldız Eğitim Projesi 2013 Yıldızları Tanıtım Toplantısı Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirildi. Hayrünnisa Gül, törende yaptığı konuşmada, "Dört yıl önce büyük ümitlerle diktik bu fidanı. Çok özendik, öncesinde ciddi çalışmalar yaptık. En iyi verimi nasıl elde ederiz diye aylarca araştırdık. Sevgiyle, emekle büyüttük fidanımızı. ve şimdi bunun meyvelerini alıyoruz" dedi.

2013 Yıldızları'nın tanıtım filmi ile başlayan toplantıda, 2013 Yıldızları adına kompozisyon dalı birincisi Mersin Yıldızı Naime Akgün bir konuşma yaptı. Ardından Olimpiyatlar ve Avrupa Şampiyonası'nda madalya kazanan 2009 yıldızları Nur Tatar ve Gamze Bulut ile 2012 yıldızı Kübra Kegan'ın başarılarının da yer aldığı Yıldızların başarılarına ilişkin kısa film gösterimi gerçekleştirildi. Geçmiş yılların yıldızları adına 2009 Kahramanmaraş yıldızı Mümin Güngör de bir konuşma yaptı.

"ANKARA'YA NEŞE, COŞKU, DİNAMİZM VE POZİTİF ENERJİ GETİRDİNİZ"

Hayrünnisa Gül de törende yaptığı konuşmada, 81 İlden 81 Yıldız Projesi'nin beşinci yıl buluşmasında bir araya gelmekten duyduğu büyük mutluluğu dile getirerek, "Gerçekten çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde, ülkemizin dört bir yanından Ankara'ya neşe, coşku, dinamizm ve pozitif enerji getirdiniz. Hoş geldiniz. Tabiatın canlandığı bahar ayları, sosyal sorumluluk projelerimize yeni bir heyecan kazandırmak adına bizim için de önemli bir fırsat oluyor. Bir yıl boyunca yapılan çalışmaları değerlendiriyor, eksiklerimizi tespit ediyor, gelecek için planlamalar yapıyoruz" dedi.

BAYAN GÜL'DEN EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Cumhurbaşkanlığı olarak yürüttükleri projelerin hemen hepsinin uzun soluklu, titiz, dikkatli bir çalışma ve takip gerektiren projeler olduğuna dikkat çeken Hayrünnisa Gül, bu çalışmaları büyük bir özveriyle yürüten proje ekibine ve bu toplantının hayata geçirilmesinde emeği olanlara teşekkür etti.

"ÜLKEMİZİN EN UZAK KÖŞESİNDEKİ ÇOCUKLARA ULAŞABİLMEK HER ZAMAN HAYALİMDİ"

Konuşmasında Hayrünnisa Gül, 'Yıllar önce bir hayalim vardı. Ülkemizin en uzak köşelerine ulaşabilmek, oradaki çocuklarımızın ellerinden tutmak, zorlu hayat mücadelesinde onların yanında olmaktı dileğim. Bu çocuklar başları her sıkıştığında bana ulaşabilseler, karşılaştıkları sorunları beraberce çözmeye çalışsak, ne güzel olurdu, diye düşünürdüm. Hayallerini gerçekleştirebilmeleri için onlara destek olmayı, gerekli imkanları sağlayabilmeyi isterdim. Böylece onlar da vatana ve millete hayırlı insanlar olarak yetişecek, yalnızca ailelerinin değil, milletçe hepimizin göğsünü kabartacak başarılara imza atabileceklerdi" dedi.

"FİDANIMIZI SEVGİ VE EMEKLE BÜYÜTTÜK"

Hayrünnisa Gül, 81 İlden 81 Yıldız Projesi'nin, bu hayalinin ürünü olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Dört yıl önce büyük ümitlerle diktik bu fidanı. Çok özendik, öncesinde ciddi çalışmalar yaptık. En iyi verimi nasıl elde ederiz diye aylarca araştırdık. Sevgiyle, emekle büyüttük fidanımızı. Emeğimizin karşılığını almak için de öyle çok beklememize gerek kalmadı. Hemen çiçekler açmaya, meyveler vermeye başladı, fidanımız. Anadolu'nun verimli topraklarına atılan bir sevgi tohumuydu o. Tabii ki misliyle karşılık verecekti. Çünkü biz çocuklarımıza inanmıştık, güvenmiştik. Çünkü onlar bu güvene fazlasıyla layıktılar, bizi mahcup etmemek için gece-gündüz demeden çalıştılar. İlk başta 81 tomurcuk vardı fidanımızda. Her yıl bir o kadar daha eklendi. Bütün tomurcuklarımız da çiçek açtı. Onlar çiçek açtıkça, genç yüreklerde umutlar yeşerdikçe, bizim gönüllerimiz de bayram yerine döndü. Her geçen gün yeni başarı haberlerini aldık: Nur, Gamze, Emre, Batuhan, Mehmet Efe, Gurbet, Kübra ve daha niceleri... Gururla izlerken onları, daha bir özendik; daha fazla çaba gösterdik: Solmasınlar, gül yüzleri hep böyle gülsün, başarıları taçlanarak devam etsin diye."

Bugün 81 yeni yıldızın daha projeye katılmasının haklı gurur ve mutluluğunu paylaştıklarını anlatan Hayrünnisa Gül, gençlerin yalnızca adlarının değil kendilerinin de gerçek birer yıldız olduğunu ve bu ışıl ışıl gençlerin katılımıyla ailenin daha da büyüyüp güçlendiğini vurguladı.

HAYRÜNNİSA GÜL' DEN YILDIZLARA: "ÜLKEMİZİN AYDINLIK GELECEĞİNİ SİZLER KURACAKSINIZ"

Hayrünnisa Gül, konuşmasında projeye yeni katılan yıldızlara seslenerek, "Aramıza hoş geldiniz sevgili çocuklar. Sizler geleceğe dair ümitlerimiz, en samimi dualarımızsınız. Ülkemizin aydınlık geleceğini siz kuracaksınız. Bilimde, kültürde, sanatta ve sporda milletimize hak ettiği başarıları sizler yaşatacaksınız. Farklılıkların zenginlik olarak görüldüğü, herkesin birbirini sevgiyle, hoşgörüyle kucakladığı, Türkiyemizin geleceği sizler olacaksınız. Biliyorum sizden beklentilerimiz çok büyük... Ama siz de bu beklentilerimizi fazlasıyla karşılayacak bir potansiyel olduğunu da çok iyi biliyorum. Yeter ki bu potansiyelinizi en verimli şekilde kullanma azminde olun. Biz daima yanınızda olacağız, bütün imkanlarımızla, iyi niyetimizle, sevgimizle sizi destekleyeceğiz. Siz de buna karşılık çok çalışacak, elinizden gelenin en iyisini yapmaya gayret edeceksiniz. Size güveniyoruz, siz de kendinize güvenin. Hedeflerinizi belirleyin ve o hedefe ulaşmak için var gücünüzle çalışın. Bunu yaptığınız takdirde, inanın, hayallerinizin bile ötesinde başarılara imza atacaksınızö dedi.

Konuşmasının sonunda Hayrünnisa Gül, projeye sahip çıkan, emek veren herkese teşekkür ederek yıldızların ve başarılarının her geçen gün artması temennisini dile getirdi.

ATALAY DEMİRCİ BİR GÖSTERİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Konuşmaların ardından Atalay Demirci bir gösteri gerçekleştirdi ve toplantı 2013 yıldızlarının Bayan Gül ile toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: ANKARA (DHA)

(Tür: Ankara)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hayrünnisa Gül Çankaya Köşkü Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title