Haberler

2013 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda

Güncelleme:

İçişleri Bakanlığının 2013 bütçesi üzerindeki görüşmeler TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda devam ediyor.

Tbmm Plan Ve Bütçe Komisyonu'nda İçişleri Bakanlığının 2013 bütçesinin görüşülmesi öncesinde "biber gazlı" protesto yapan CHP milletvekillerinden İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, "Ben parfüm sıktım. Parfümün üstüne 'biber gazı' yazdım. Bir arkadaşımız biber gazına bakarken sıkmış" dedi.

İçişleri Bakanlığının 2013 bütçesi üzerindeki görüşmeler TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda devam ediyor.

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Türkiye'nin huzur ve güvenliğinin tahrip edildiğini, asayişin bozulduğunu ve bazı yerlerde devlet otoritesinin zafiyete uğratıldığını öne sürdü.

Hükümetin terörle mücadelesi ve demokratik açılım politikasını eleştiren Akçay, Diyarbakır Emniyet Müdürü'nün "Dağdaki teröriste ağlamayan insan değildir" dediğini, Tunceli Emniyet Müdürü'nün de ile Alevi polis istediğini anımsattı ve "2 emniyet müdürü, devlet eliyle bölücülük yapıyor" diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı AK Parti için tarihin, iktidara geldikleri 2002 yılında başladığını söyledi. İçişleri Bakanı Şahin'in birçok kez gaf yaptığını savunan Sarı, "Bakanın gafları zihniyetini yansıtıyor" dedi.

Sarı'ya müdahale eden Komisyon Başkanı AK Parti Karaman Milletvekili Lütfü Elvan, bakanlık uygulamalarının eleştirilmesinin doğal olduğu, ancak içtüzüğe göre bütçe görüşmelerinde şahsiyetlerin hedef alınmasının yasak olduğu uyarısında bulundu.

Sarı, Şahin'e hakaret etmediğini ifade ederken, İçişleri Bakanı Şahin "Siz bana değil, kendinize hakaret ediyorsunuz" dedi.

-"Polisin tekmelenmesinden de biber gazından da rahatsızım"-

AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca ise 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'ndaki olayları anımsatarak, askerlerin, polislerin CHP'liler tarafından tekmelenmesinden, CHP'lilerin de biber gazına maruz kalmasından rahatsız olduğunu söyledi.

Koca'nın, "Atatürk yaşasaydı Meclis'te kürsü işgaline, biber gazıyla sulandırılmasına ne derdi-" sözlerine CHP'liler tepki gösterdi.

CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, görüşmelerin başlamasından önce biber gazı değil, parfüm sıktığını ifade ederek, "Parfümün üstüne 'biber gazı' yazdım. Bir arkadaşımız biber gazına bakarken sıkmış" diye konuştu. Demokratik haklarını kullanarak dikkati çekmek istediklerini dile getiren Aslanoğlu, "Biz gül atarız, çiçek atarız" dedi.

Bakan Şahin, Aslanoğlu'nun bu sözlerine "Belki polisler sıkmıştır" diye karşılık verdi.

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam da hak aramak için sokağa çıkan her kesime biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edildiğini savunarak, polisin Bakan'ın sert tutumundan cesaret aldığını iddia etti.

Bakan Şahin'in "Biber gazımız organik" dediğini anlatan Çam, "Gerçekten gazı size sıkmak isterdim. Zararlı olup olmadığını görseydiniz. Musalla taşına gittiğimizde hoca 'er veya geç herkes ölümü tadacaktır' diyor ya siz de er veya geç biber gazını tadacaksınız" diye konuştu.

AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi ise 29 Ekim'de Ulus'ta polislere şişe fırlatıldığını belirterek, burnu kanayan polis fotoğraflarını gösterdi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ali Serindağ da yeni büyükşehirlerin kurulmasına ilişkin yasayla idari yapının bozulduğunu iddia etti. Serindağ, büyükşehirlerde köy ve beldelerin kaldırıldığını belirterek, bu illerde jandarmanın durumunun ne olacağını sordu.

Muhabir: Ali Hakan Der

Yayıncı: İbrahim Uyar - TBMM

Kaynak: AA / Güncel

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Ferit Mevlüt Aslanoğlu Müslim Sarı Fatma Şahin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title