Haberler

2013 "Büyük Veri Yılı" Olacak

Güncelleme:

Enformasyonun hızla bilgiye dönüştürülmesine dayanan günümüz dünyasında saklanması gereken veri miktarı sürekli artıyor.

Bu verileri saklamak, yönetmek ve değerlendirmek giderek zorlaşıyor. Fujitsu Technology Solutions (FTS) Teknoloji Direktörü Dr Joseph Reger, 2013'ün bir "Büyük Veri" yılı olacağını hatırlatarak, veri yükünün artmasının yarattığı sorunları ve ortaya çıkan yeni iş modellerini anlattı.

Hızlı bilgi üretiminin ve değer yaratan çözümlerin temeli olan verilerin yönetilmesi giderek IT sektörünün en önemli konularından biri haline geliyor. Bir milyar civarında PC'nin, 600 milyon akıllı telefonun, 45 milyon sunucu hizmet biriminin faaliyette olduğu ve her gün 100.000'den fazla uçuşun gerçekleştiği günümüzde, bütün sektörler dünyanın her yanından veri topluyor ve depoluyorlar. Bu durumu Büyük Veri dönemi diye adlandıran Fujitsu Technology Solutions (FTS) Teknoloji Direktörü Dr Joseph Reger, şirketlerin ve kurumların topladıkları verileri nasıl değerlendirebileceklerini, veri okuma ve düzenleme gibi trendlerin önümüzdeki dönemde bilişim sektörü ve iş dünyası üzerindeki etkileri anlattı.

Daha fazla veri ile daha başarılı karar verme süreçleri

"Büyük Veri döneminde, birçok kaynaktan gelen farklı veri setlerinin hiper hızlı analizlerle anlamlı enformasyona dönüştürülmesi yeteneğinin arttığını ifade eden Dr Reger, birkaç sene içinde yeni iş tekliflerinin veya müşteri yönetimiyle ilgili uygulamaların birden fazla kaynaktan veri almadan yapılmasının mümkün olmayacağını vurguladı. Reger şunları söyledi:

"Elimizdeki verilerin yoğunluğu ve çeşitliliği nedeniyle artık bir konuda karar vermek için aynı ortamda hatta aynı formatta bile olmaya gerek kalmadı. "Büyük Veri"nin analizi ve gerçekçi modellenmesi sayesinde hükümetler sosyal problemlere daha kesin ve güçlü tepkiler verebilecek ve şirketler yeni yatırım alanlarına girmenin sonuçlarını sadece elindeki verilerin analizleri doğrultusunda daha sağlıklı tahmin edebilecek. Şirketler ve yönetimler kaynaklarını, doğru kararları vermek için üçüncü parti gruplar ile bilgi ticareti yapmak ve gelecek hakkında daha kesin sonuçlara ulaşmak için kullanacaklar."

"Enformasyon ticari değer kazanacak"

Dr. Reger'e göre, Büyük Veri dönemiyle beraber enformasyon brokerliği endüstrisi ortaya çıkacak. Enformasyon brokerlerinin aynı zamanda hem brokerlik ve küratörlük, hem de danışmanlık yapacağı öngörüsünde bulunan Dr Reger şöyle devam etti:

"En geç 2020 yılına kadar enformasyon brokerliği her yere yayılacak. Gelecek 10 yıl içerisinde Büyük Veri'yi yorumlayabilen ve kendi hedefleri için kullanabilen şirketler diğer şirketlere karşı çok daha avantajlı olacak. Bu da yeni iş sektörlerinin ortaya çıkmasını sağlayacak. Veri depolama ve analizi teknolojisindeki gelişmeler doğrultusunda, toplanan verilerden değer çıkarılması ve analiz edilmesinde uzmanlaşan veribilimciler ortaya çıkacak."

FTS Teknoloji Direktörü Dr. Reger, "Veri yorumlanması rekabet ortamında geri kalmamak isteyen her şirket için zorunlu olacak. Şirketler, oluşabilecek yeni sektör alanlarını ve yapacakları yatırımların sonuçlarını ellerindeki verilerin veribilimciler tarafından incelenmesiyle tahmin edebilecekler." dedi.

Fujitsu'nun Veri Yönetimi çözümleri

Veri yönetiminin artan öneminin bilincinde olan Fujitsu bu alanda Veri Analizi, Veri Temizleme, Veri Dönüşümü, Bulut Bilişim Servisleri ve Zamanlandırılmış Veri Yönetim Sistemleri gibi pek çok çözüm sunuyor. En geniş bulut çözüm ve hizmet portföyünü oluşturan Fujitsu müşterilerine uçtan uca çözümleri uygun maliyetlerle sunmaya odaklanıyor. ETERNUS DX veri depolama sistemlerinin yanı sıra, PRIMERGY CX1000 Cloud eXtension raf tipi sunucusu sahip olduğu çok iyi maliyet - performans oranı ile beğeni topluyor. CX400 S1 çok düğümlü ve 24 adete kadar dâhili HDD destekli çözümünde, çift soketli E5-2600 işlemci tabanlı 4 ayrı fiziksel sunucu yer alabiliyor. Blade segmentindeki yeni nesil BX900 S2 ile de Fujitsu 10U yüksekliğindeki alanda 18'e kadar çift soketli E5-2600 işlemci tabanlı blade sunucu desteği sunabiliyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Fujitsu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title