Haberler

19 Mayıs Yabancı Dilde Bölge Merkezi Oluyor

Güncelleme:

Samsun 19 Mayıs Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü büyük bir başarıyı daha yakaladı.

Samsun 19 Mayıs Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü büyük bir başarıyı daha yakaladı.

Son iki yıldır nüfusa oranla başarıda 956 Halk Eğitim Merkezi arasında Türkiye'de ilk sıraya oturan 19 Mayıs İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Almanca dil alanın da açtığı kurslarla gösterdiği performansla yabancı dil sınav merkezi oluyor.

Avrupa Konseyi tarafından belirlenen Avrupa ortak dil kriterlerine göre, Avrupa dil sertifika sınavlarını yapmaya yetkili Frankfurt merkezli kısa adı TELC (The Europen Languaye Certificates) olan kuruluşla Milli Eğitim Bakanlığı arasında 20 Nisan 2011 tarihin de protokol imzalanmış, bu sınavları yapmak için adımlar atılmıştı. İlk olarak Ankara Başkent, İzmir Karşıyaka, Antalya Azize, Kahraman, Bursa Gemlik ve Trabzon Halk Eğitim Merkezleri yetkili kılınmıştı.

Almanca dil kurslarıyla dikkat çeken 19 Mayıs Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün yetiştirdiği kursiyerlerin sınava girmek için Ankara'ya gitme zorunda kalması üzerine bir süre önce bakanlığa "sınav merkezi" olma talebin de bulunması üzerine bu talep, değerlendirmeler sonucu olumlu karşılandı, Ankara-Çankaya, Bursa-Orhangazi ve İstanbul-Beşiktaş merkezleriyle beraber Türkiye genelinde 10 sınav merkezinden biri olarak kabul edildi.

19 Mayıs Halk Eğitimi Merkez Müdürü Hasan Yiğit, "Vatandaşlarımızın sınava girmek üzere çektiği sıkıntılar inşallah böylece azalacaktır. Konuyla alakalı kısmet olursa bu ay sonun da Ankara'da bir toplantıya katılacağız. Ancak şunu peşinen söyleyeyim: Uygulama hayata geçtiğinde 19 Mayıs ilçemiz yabancı dil alanın da cazibe merkezi olacak, çevre il ve ilçelerden oldukça fazla sayıda öğrenci memur, meslek adamı ve de akademisyen sınava girmek için ilçemize gelecektir. Sınav sonucu başarılı olanlara uluslararası düzeyde kıyaslanabilen ve geçerli olan 'dil sertifikası' verilecektir" dedi.

Dil sertifika seviyelerinin Temel dil kullanımı: A1+A2Bağımsız dil kullanımı: B1+B2 Bağımsız dil kullanımı: B1+B2Yetkin dil kullanımı: C1+C2 olarak belirlendiği çalışmaların her kurs kademesi de ortalama 200 saat dolayında olacağını söyleyen Yiğit, "İlçemizde açılan kurslara katılanların yanı sıra diğer il ve ilçeler de kurs görenler de 19 Mayıs ilçemizdeki sınavlara katılabilecek. İlçemiz Halk Eğitim Müdürlüğü'nce yürütülecek Almanca sınav çalışmaları ÖSYM tarafından 02 Ocak 2013 tarihinde yayınlanan kararla 'Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı(KPDS)' ile 'Üniversiteler Arası Kurul Yabancı Dil Sınavı(ÜDS)' kapsamına da girdi" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

19 Mayıs Türkiye Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title