Haberler

18 Mart Çanakkale Zaferi Yıl Dönümünde Gazi'li Şehitler Unutulmadı

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferinin 102. yıldönümü vesilesiyle Gazi Üniversitesi’nde şehit yakınlarının da katılımı ile anma programı düzenlendi.

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferinin 102. yıldönümü vesilesiyle Gazi Üniversitesi'nde şehit yakınlarının da katılımı ile anma programı düzenlendi.

Gazi Üniversitesi öğrencisi ve mezunu olan şehitlerin ailelerinin katıldığı programda duygulu anlar yaşanırken, Gazi Üniversitesi Eğitim Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı'nın hazırladığı 'Gazi'nin Şehitleri' belgeseli izlendi. Şehit ailelerinin desteği ile hazırlanan belgeselde Kıbrıs yavru vatan savunmasından 15 Temmuz hain darbe girişimine kadar olan süreçte hayatını kaybeden Gazi Üniversitesi'nin şehitleri anıldı.

"Vatan sevgisini ve erdemi bize öğreten Mehmetçiğe herkesin selamını ileteceğim"

Gazi Eğitim Fakültesi ve Eğitim Bilimleri Enstitüsü'nün işbirliği ile hazırlanan ' Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü' etkinliğinde programın açılış konuşmasını yapan Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Uslan, "Bu toprakları bizlere vatan kılan tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden aziz gazilerimizi rahmetle, hatıralarla, minnetle ve şükran duygularımla yad ediyorum. 18 Mart vesilesiyle yarın Çanakkale'de olacağım. Vatan sevgisini ve erdemi bize öğreten nice Mehmetçiğe de burada bulunan herkesin selamını ileteceğim" diye konuştu.

Gazi Üniversitesi şehitleri adına Gazi Meydanı'na yapılması planlanan anıt projesinin Üniversite Senatosu'nda onayladığını söyleyen Prof. Dr. Uslan, "Gazi'nin şehitleri bundan sonra Gazi Meydanı'nda isimleriyle sonsuza kadar yaşayacak. Gazi Üniversitesi olarak dönem sonuna kadar bin öğrenciyi de Çanakkale'ye götüreceğiz" ifadesini kullandı.

"Çanakkale'yi anlamak ve anlatmak her Türk'ün vazifesidir"

"Bugün buraya 102 yıl önce kazandığımız Çanakkale Zaferi'ni hatırlatmak ve tarihin yazdığı en gerçek, en şerefli kahramanlar olan yüz binlerce şehidimizi rahmet ve minnetle anmak için bir araya geldik" diyen Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rabia Sarıkaya, ise, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çanakkale'yi anlamak ve anlatmak her Türk'ün vazifesidir. Gazi Üniversitesi olarak biz de bu şuurla hareket ediyoruz. Geçmişimiz, bugünümüz ve geleceğimiz adına kardeşlik, iman, sabır ve fedakarlık üzerine kuracağımız milli birlik ve beraberliğe her zamankinden çok ihtiyacımız var. Çanakkale ruhu hiçbir zaman unutulmamalıdır."

Programa katılan şehit yakınlarına plaket ve onur belgesi takdim edilirken, şehit yakınlarının sahneye çıktığı anlarda duygulu dakikalar yaşandı. Programa katılan şehit yakını Levent Uzlu anma töreni için Gazi Üniversitesi'ne teşekkürlerini sunarken göğsünden Türk Bayrağı çıkaran şehit annesi ise dakikalarca alkışlandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gazi Üniversitesi Çanakkale Zaferi Kıbrıs Politika Güncel Haberler

Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi 38,78 lira, enflasyon beklentisi ise 43,64 lira oldu

Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi 38,78 lira, enflasyon beklentisi ise 43,64 lira oldu

Eurovision birincisinden Bahçeli'yi küplere bindirecek Türkiye mesajı

Eurovision birincisinden Bahçeli'yi küplere bindirecek Türkiye mesajı

Ali Koç mu Aziz Yıldırım mı? Acun Ilıcalı da safını belli etti

Ali Koç mu Aziz Yıldırım mı? Acun Ilıcalı da safını belli etti

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

title