Haberler

1. Uluslararası İş Kadınları Forumu Mersin'de Düzenleniyor

Dünyanın 22 Ülkesinden Yaklaşık 250 İş Kadını, '1. Uluslararası İş Kadınları Forumu' Kapsamında Mersin'de Biraraya Geldi.

Dünyanın 22 ülkesinden yaklaşık 250 iş kadını, '1. Uluslararası İş Kadınları Forumu' kapsamında Mersin'de biraraya geldi.

Girişimci İş Kadınları Derneği'nin (GİŞKAD) önderliğinde Dış Ticaret Müsteşarlığı ve Akdeniz İhracatçı Birlikleri'nin de (AKİB) desteği ile düzenlenen forum kapsamında Hilton Oteli'nde 'Hoş geldin kokteyli' düzenlendi. Devlet Bakan Kürşad Tüzmen ile KKTC Meclis Başkanı Fatma Ekenoğlu'nun da katıldığı kokteyl, renkli görüntülere sahne oldu. Kadınların yoğun ilgisiyle karşılaşan Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, kokteylde yaptığı açıklamada Türkiye dışından gelen yabancı kadınların burada olmasının çok önemli olduğunu belirterek, "Türkiye'nin özellikle 8 Mart Kadınlar Günü'nden sonra Mersin'de böyle büyük bir etkinliği, dünyanın dört bir yanından gelen girişimci kadınlarla birada düzenlemesi, Mersin için son derece önemli. Girişimci kadınlar, Mersin'in ekonomisine de Türkiye'nin ekonomisine de çok önemli katkılarda bulunacaklar. Biz Mersin olarak, Türkiye'nin aydınlık yüzünü bütün dünyaya bu hanımlar vasıtasıyla göstermiş oluyoruz. Bu açıdan bakıldığında da bu etkinlik son derece önemli. Dünyanın bütün ülkelerine Mersin'den vereceğimiz mesajla, hanımların kalplerine eğer biz neler arzu ettiğimizi iyi bir şekilde anlatabilirsek, bu bütün dünyaya dalga dalga yayılacaktır" dedi.

Bu etkinlik ile kadınların ne kadar aktif olduklarını çok güzel bir şekilde ortaya koyduklarını ifade eden Tüzmen, siyaset platformun Türkiye'nin bütün platformları gibi kadınlara açık bir platform olduğunun da altını çizdi. Kadın girişimcilerin sayısının Türkiye'de her geçen gün arttığına dikkat çeken Tüzmen, şöyle konuştu: "Bu toplantı, Türkiye'deki kadınların ne kadar güçlü olduklarının bir göstergesi. Bunun içerisinde siyasi platformda yer alan, TBMM'de yer alan milletvekilleri sayısında da yine kadınlarımızın sayısının artarak çoğaldığını göreceğiz. Şu anda Türkiye'de en fazla kadın milletvekili sayısı AK Parti'de var. Çünkü burada Başbakanımızın çok açık bir mesajı var. Ne kadar fazla kadın siyasetçi, kadın girişimci Türkiye siyasetinin içerisinde, iş dünyasının içerisinde olursa o kadar daha güzel bir iş ortamını sağlamış olacağız. Kadın girişimciler olduğu zaman işler çok daha nezih, çok daha ciddiyetle sürdürülüyor. Bu parlamentoda da böyle, iş dünyasında da böyle. Sonuçta hayatta her erkeğin yetişebilmesi için mutlaka kadınların desteğine ihtiyacı vardır. Aksi takdirde hiçbir erkek hayatta başarılı olamaz. Her erkekte en çok kadının emeği vardır." Bakan Tüzmen, yabancı uyruklu gazetecilerin İngilizce sorusunu da İngilizce olarak yanıtladı.

KKTC Meclis Başkanı Fatma Ekenoğlu ise gazetecilerin sorularını yanıtlayarak, Kıbrıs'ta faaliyetlerde kadınların aldığı rolü anlattı. Kıbrıs'ta birçok alanda kadınların varolduğunu ancak, sağlık ve eğitimde kadınların lehine dengelerin bozulduğunu belirten Ekenoğlu, "Siyasette maalesef 50 milletvekilinin sadece 3'ü kadın. Yani istenilen düzeyde değildir. Amacımız kadının hayata katkısı kadar karar alma mekanizmalarında da aynı düzeyde olmasıdır. Çabamız o yönde, dolayısıyla kadın örgütlerimizin değişik önerileri vardır. Bununla ilgili olarak Anayasamız yeni çağdaş yorumlara kavuşturulma ihtiyacına uygun bir anayasa ama eşitlik açısından tamamıyla eşit bir anayasa" diye konuştu.

GİŞKAD Başkanı Cavidan Demirağ'da Mersin'i dünyaya tanıtmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirterek, "Buradaki amacımız, bizler gibi modern, çağdaş iş kadınlarının varolduğunu göstermek, uluslararası alanlardaki iş kadınlarını da Mersin'de buluşturup ekonomik anlamda işbirliğini sağlamak" dedi. Sudanlı iş kadını Doktor Mona İsmail'de, ülkesinde kadınların her alanda yeterince yer aldığını, politikada dahi söz sahibi olabildiğini söyledi.

Forum, Hilton Oteli'de yapılacak olan toplantı ve heyetlerin ikili görüşmeleriyle sürecek.

(ÖT-KK-KK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title