Haberler

"1. Nöropsikofelsefe Sempozyumu" 7 8 Kasım'da İstanbul'da Yapılacak

Üsküdar Üniversitesi'nce 7 8 Kasım tarihlerinde "1. Nöropsikofelsefe Sempozyumu" düzenlenecek.

Üsküdar Üniversitesi'nce 7-8 Kasım tarihlerinde "1. Nöropsikofelsefe Sempozyumu" düzenlenecek.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, felsefe, psikanaliz ve nörobilimin insan benliğine etkilerinin tartışılacağı sempozyum, "Benliğim Ne Kadar Benden" başlığıyla gerçekleştirilecek.

Üniversitenin Altunizade Yerleşkesi'nde düzenlenecek ve ana sponsorluğunu Abdi İbrahim'in üstlendiği sempozyum, farklı disiplinlerin benlik konusundaki derinlik alanlarını bir araya getirerek sinerjizma yaratmayı amaçlıyor.

Psikoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, psikiyatri, nöroloji, felsefe alanlarında öğrenci, asistan ya da uzman olanların kayıt yaptırabileceği sempozyumun onursal başkanlığını Üsküdar Üniversitesi'nin Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan yapacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Tarhan, en gelişmiş varlık olarak insanın benliği ile ilgili çalışmaların, farklı disiplinlerden gelen derinlikli çabaları tamamlayıcı ve destekleyici bir olgunluğa ulaşmak üzere olduğunu kaydetti.

Tarhan, "Farklı disiplinleri benlik konusunda bir araya getirerek kendi derinlikle alanlarını birbirlerine enjekte ederek bir sinerjizma yaratmaya niyetlendik. Niyetimiz öykü yaratan bir benlikten, öyküsü çıkarılmış bir benliğe geçmek" ifadelerini kullandı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Nevzat Tarhan Abdi İbrahim İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title