Haberler

Gül'den Öğretmenlere Övgü

Cumhurbaşkanı Gül, 'Öğretmenlerimiz Sıkıntılarla Karşılaşsalar da Sorumluluklarını Sorunlarından Üstün Tutarak Ülkenin Her Köşesinde Büyük Fedakarlıklarla Görevlerini Yapmaktadırlar' Dedi.

-Cumhurbaşkanı Gül, eğitim sürecinde en büyük görevin öğretmenlere düştüğünü belirterek "Öğretmenlerimiz sıkıntılarla karşılaşsalar da sorumluluklarını sorunlarından üstün tutarak ülkenin her köşesinde büyük fedakarlıklarla görevlerini yapmakta, kişilikleriyle öğrencilerimize örnek olmaktadırlar" dedi.

ANKARA (ANKA) - Cumhurbaşkanı Gül, eğitim sürecinde en büyük görevin öğretmenlere düştüğünü belirterek "Öğretmenlerimiz sıkıntılarla karşılaşsalar da sorumluluklarını sorunlarından üstün tutarak ülkenin her köşesinde büyük fedakarlıklarla görevlerini yapmakta, kişilikleriyle öğrencilerimize örnek olmaktadırlar" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 2007-2008 eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Gül, mesajında, eğitinim, insan davranışlarını olumlu yönlendiren, bireye kişilik, bilinç, bilgi kazandıran, bireyin kendisini ve dünyayı tanımasını sağlayan eğitimin ve milletleri yarınlara taşıyan en önemli araç olduğunu ifade etti.

Cehaletle mücadelenin Atatürk'ün ve Cumhuriyet'in önceliklerinin başında geldiğini belirten Gül, Atatürk'ün, gerçek kurtuluş yolunda eğitim işlerinde muzaffer olmayı hedef gösterdiğini bildirdi. Gül, mesajında şunları kaydetti:

"Türkiye'nin eğitim alanındaki hedefi, Yüce Önder Atatürk'ün vurguladığı gibi, "fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller" yetiştirmektir.

Bu hedefi gerçekleştirebilmek için; eğitimde kalitenin yükseltilmesini, eğitim sisteminin küreselleşen dünyanın koşulları ve toplumun beklentileri doğrultusunda çağdaş ölçütlere kavuşturulmasını, ezbercilikten uzak, insanı temel alan, bilginin üretilmesini ve kullanılmasını öğreten çağdaş eğitim politikaları ile araç ve yöntemlerinin benimsenmesini amaçlayan çalışmalar kararlılıkla sürdürülecektir.

Her alanda büyük rekabetin yaşandığı günümüzde, eğitime yatırım yapan, bilimsel ilerlemeyi sürekli kılan, nitelikli insan gücüne sahip ülkelerin yenilikleri ve gelişmeleri uzaktan izleyen değil, yönlendiren bir konuma yükselecekleri muhakkaktır.

Çocuk ve gençlerimizin tarih bilincine sahip, özgür düşünen, kendine güvenen, bilim ve teknoloji üretebilen, iletişim kurabilme yeteneği yüksek, milletimizin değerlerine duyarlı, insana önem veren, demokrasinin ve insan haklarının değerini bilen bireyler olarak yarınlara hazırlanması, dünyadaki ilerleme yarışında ülkemizi güçlü kılacaktır." (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title