Haberler

Gül: "Ali Rıza Asgeri İçin Yoğun Şekilde Çalışılıyor"

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Kaybolan İran Eski Savunma Bakan Yardımcısı Ali Rıza Asgeri ile İlgili Olarak, İstihbarat ve Güvenlik Teşkilatlarıyla ve Dışişleri Bakanlığının Geniş Araştırma ve Çalışma İçinde Olduğunu Bildirdi.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, kaybolan İran eski Savunma Bakan Yardımcısı Ali Rıza Asgeri ile ilgili olarak, istihbarat ve güvenlik teşkilatlarıyla ve Dışişleri Bakanlığının geniş araştırma ve çalışma içinde olduğunu bildirdi.

Katar Başbakan Birinci Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Hamad Bin Casim Bin Cabir El Tani ile bir araya gelen Gül, düzenlenen ortak basın toplantısının ardından, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gül, Türkiye'de bulunduğu sırada kaybolduğu ifade edilen İran eski Savunma Bakan Yardımcısı Ali Rıza Asgeri ile ilgili bir soru üzerine, "İstihbarat teşkilatımız, güvenlik teşkilatımız, Dışişleri Bakanlığımız bununla ilgili çok geniş araştırma ve çalışma içindeler" dedi.

Gül, Türkiye'ye milyonlarca insanın turist olarak girdiğini belirterek, "Bize daha önceden herhangi bir kişiyle ilgili bir bilgi verilmezse tabii ki o Türkiye'de gayet serbesttir" diye konuştu.

Bakan Gül, Türkiye'nin bu konuyu çok önemsediğini ve işin gerçeğini ortaya çıkarmak için uğraştıklarını belirtti.

Konuk Bakan El Tani ise 10 Mart'ta yapılacak Irak'a komşu ülkeler toplantısı ile ilgili bir soruya karşılık, bu toplantının başarılı geçmesini umduğunu söyledi.

Irak'taki durumun özellikle güvenlik konusunda kötü olduğunu ve gittikçe daha kötüye gittiğini kaydeden konuk Bakan, Irak'ta bir gerilim ortamı bulunduğunu söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title