Haberler

Görüntülü Şantaj Çetesine Yönelik Operasyon

Sivas Emniyet Müdürlüğü Ekiplerince, Sivas'ın da Aralarında Bulunduğu 4 İlde Eş Zamanlı Yapılan Organize Suç Örgütü Operasyonunda 18 Kişi Gözaltına Alındı

Sivas Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, Sivas'ın da aralarında bulunduğu 4 ilde eş zamanlı yapılan organize suç örgütü operasyonunda 18 kişi gözaltına alındı. Cinsel içerikli görüntülerini ele geçirdikleri zengin bir vatandaşa şantaj yaptıkları ileri sürülen zanlıların, çeşitli suçlara karıştığı iddia ediliyor.

Sivas Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sivas Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri yaptıkları istihbari çalışmalar neticesinde, Sivas'ta oturan A.K'nin yanında topladığı kişilerle birlikte suç örgütü kurdukları, kurdukları bu örgüt bünyesinde çeşitli olaylara karışarak halk üzerinde korku ve panik ortamı oluşturdukları, oluşturulan bu panik ve korku ortamını menfaat açısından değerlendirdikleri bilgisine ulaştı.

Elde edilen bilgiler dahilinde şüpheli şahıslara yönelik gerekli çalışmalara başlayan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, zanlıların kurulan örgüt bünyesinde 'kişilerin özel hayatının gizliliğini görüntü veya sesle kayda alınması suretiyle ihlal edilmesi ve tehdit edilmesi', 'piyasaya sahte çek sürmek', 'Çek, senet ve alacak tahsilatı yapmak', 'zorla senet imzalatmak', 'kişileri zorla alıkoyma', 'gasp ve tehdit etmek', 'bıçakla yaralama', 'ateşli silahlar ile bıçaklar ve diğer aletler hakkındaki 6136 sayılı kanuna muhalefet' ve 'dolandırıcılık' suçlarına karıştıkları tespit edildi.

Şüphelilerin yakalanması ve suç delillerinin ortaya çıkarılması amacıyla 1 Haziran'da saat 06.00'da Sivas, Tokat, İzmir ve Antalya illerinde eş zamanlı olarak planlı yapılan operasyonda A.K, M.Ç, H.Ş, A.Ç, C.T, F.Ş, M.Ş, A.P, M.Y, Ö.Ü, Ö.Y, Y.A, B.B, A.K, F.G, K.T, F.D, K.K. yakalandı.

Suça karıştığı tespit edilen bu kişilerin ev, iş yeri, oto ve üzerlerinde yapılan aramalarda, 2 hard disk, bir bilgisayar kasası, 24 adet 9 milimetre çapında dolu fişek, 4 adet senet, çok sayıda CD, 1 adet ses kaseti, 1 adet kuru sıkı tabanca ele geçirildi. Ele geçen malzemelere el konuldu.

Emniyetteki işlemlerinin ardından dün Sivas Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilen 11 şüpheliden A.K, M.Ç, Ö.Y, H.Ş, A.Ç, F.Ş, A.P, Ö.Ü. ve M.Y'nin çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı, M.Ş. ve C.T'nin ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı belirtildi. Gözaltındaki 7 şüphelinin ise adliyedeki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

- ŞANTAJ İDDİASI-

Öte yandan, zanlıların, cinsel içerikli görüntülerini ele geçirdikleri zengin bir vatandaşa şantaj yaptıkları, bu görüntüler karşılığında Sivas'ın zengin kişilerinden biri olan vatandaştan yüklü miktarda para istedikleri ileri sürüldü. Zanlıların, dolandırıcılık, çek-senet ve alacak tahsili, kişileri zorla alıkoyma, zorla senet imzalatmak, tehdit, bıçakla yaralama gibi çeşitli suçlara karıştığı iddia ediliyor.

Kümbet Mahallesi ile çevresindeki mahalle ve semtlerde yaşadıkları ve bölgedeki birçok insanı mağdur ettikleri iddia edilen zanlıların, asıl mesleği inşaat ustalığı olan, ancak bu meslekle hiç uğraşmayan A.K'nin etrafında toplandığı kişilerle suç örgütü kurduğu öne sürülüyor. Zanlılardan bazılarının İzmir ve Antalya illerinde otellerde ve inşaatlarda çalıştığı öğrenildi.

(AHM-DEL) - SİVAS

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title