Haberler

Üst Geçit Evin İçini Gösterdiği İçin Yıkılacak

Üst geçit evin içini gösterdiği için yıkılacakKOCAELİ - Kocaeli'nin Körfez ilçesinde yaşayan 80 yaşındaki S.T. adlı kadın D-100 karayolu'nun üzerine yapılan üst geçitin evine çok yakın olduğu ve evinin odaları gözüktügü iddiasıyla davacı oldu.

Üst geçit evin içini gösterdiği için yıkılacak

KOCAELİ - Kocaeli'nin Körfez ilçesinde yaşayan 80 yaşındaki S.T. adlı kadın D-100 karayolu'nun üzerine yapılan üst geçitin evine çok yakın olduğu ve evinin odaları gözüktügü iddiasıyla davacı oldu. Mahkemeye taşınan olayda üst geçitin yıkılmasına karar verildi.

2012 yılında karayolları ekiplerince D-100 Karayolu üzeri Körfez Yeni Yalı ve Barbaros Mahallesini birbirine bağlayan kesime yaya üst geçidi yapıldı. Üst geçidin hemen yanındaki 3 katlı binada oturan S.T. adlı kadın ise köprünün evine çok yakın yapıldığını ve evinin odalarının gözüktüğünü iddia ederek davacı oldu. Mahkemeye taşınan davada Kocaeli İdare Mahkemesi üst geçidin yıkımına karar verdi. Mahkeme sonucunun çıkmasıyla birlikte Körfez Belediyesi harekete geçti ve sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların tepkisi üzerine aileyle görüştü. Yetkililerin görüşmesine rağmen davadan vazgeçmeyen S.T., evin görülmemesi için köprünün etrafını kapattı. Mahkeme kararı üzerine Karayolları köprünün yıkımı için bölgeye gitti ve üst geçide, 'Yaya üst geçidi Kocaeli 2'nci İdare Mahkemesi'nin kararı gereğince kaldırılacaktır' yazılı afişler asıldı. Polis ve zabıta ekipleri önlem alırken, tutanak tutuldu. Tutanakta vatandaşların yıkıma engel olduğu, Körfez Belediyesi'nin üst geçitte ıslah çalışmaları kapsamında üst geçidin üst kısımlarının kompozitle kapattığı, üst geçitten geçenlerin çevredeki binaları ve iş yerlerini göremediği belirtilerek, gerekli önlemlerin alınmasının ardından yıkımın gerçekleştirileceği yazıldı.

"Geçicek bir yerde yok, en kısa yol burası"

Üst geçidin devre dışı kalmasıyla insanların mağdur olacağını belirten vatandaş Osman Korkmaz, "Buradan sürekli geçildiği için otoban gibi bir yol. Geçicek bir yerde yok, en kısa yol burası. Burayı yaya olarak geçmeye kalksak trafik kazası olacak ve insanlar ölecek.

"Üst geçidin kapanmasıyla çok insan ölür"

Üst geçidin kalkmasıyla birlikte ölümlerin geleceğini söyleyen vatandaş Yüksel Tafran, "Mağdur duruma düştük. Yanımızda okul, öğrenciler var. Buradan günde 5 bin kişi geçiyor. Buraya bir an önce çözüm bulsunlar. Üst geçidin kapanmasıyla çok insan ölür, yazık yani. Bir an önce bu konu hakkında büyüklerimiz çözüm bulsunlar" diye konuştu.

"Mahkeme kararına saygı duyulmasını bekliyoruz"

Mahkemenin aldığı karara saygı duyulması gerektiğini belirten Mehmet T., "Mülkiyet hakkımız var ve alınan mahkeme kararına saygı duyulmasını bekliyoruz. Tüm açıklamalar ve gerekçeli kararlar avukatımız da mevcuttur" açıklamasını yaptı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Genel Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Küçükçekmece'de piknik yapan vatandaşlar başından vurulmuş bir erkek cesedi buldu

Küçükçekmece'de piknik yapan vatandaşlar başından vurulmuş bir erkek cesedi buldu

İYİ Parti Horasan Belediye Başkanı Hayrettin Özdemir, partisinden istifa etti

İYİ Parti Horasan Belediye Başkanı Hayrettin Özdemir, partisinden istifa etti

Bakmadan Geçme

İSTANBUL'DA BUGÜN HAVA NASIL OLACAK? #9728 İstanbul 3 Haziran 2024 hava nasıl, kaç derece olacak? #128526 LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? #128226 2024 LGS tercihleri ne zaman yapılacak? Jose Mourinho MAAŞI! #9917 Fenerbahçe teknik direktörü Jose Mourinho ne kadar kazanacak? BARAJ DOLULUK ORANI 3 HAZİRAN! İSKİ baraj doluluk oranı yüzde kaç? İstanbul barajlarında son durum nedir? ABD- Türkiye voleybol maçını kim kazandı? Filenin Sultanları maçı kazandı mı? #127952 GELİNİM MUTFAKTA 3 HAZİRAN 2024 CANLI İZLE #128250 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 3 Haziran Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Asuman Tuğberk Yolaç kimdir, öldü? Asuman Yolaç neden öldü, hastalığı nedir? TYT- AYT sınavları ne zaman, kaç gün kaldı? 2024 YKS ne zaman yapılacak, tarihi belli mi? YKS sınavı ne zaman 2024? YKS (TYT-AYT-YDT) sınavı kaçta başlıyor, kaçta bitiyor? Resmi Gazete bugün (3 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler?
Mayıs enflasyonu bugün açıklanıyor! Ekonomistlerin rekor beklentisi var

Mayıs enflasyonu bugün açıklanıyor! Ekonomistlerin rekor beklentisi var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title