Haberler

Sıcak hava korona virüsü unutturdu

Güncelleme:

Sıcak hava korona virüsü unutturdu Anadolu'nun plajı Savcılı'da vatandaşlar serinlemek için hem sosyal mesafeyi hem de maskeyi unuttu İç Anadolu bölgesinin halk plajı olarak bilinen Savcılı Plajı'nda Kurban Bayramı tatilinde yaşanan yoğunlukta, vatandaşlara korona virüs tedbirlerine uymadı.

Sıcak hava korona virüsü unutturdu

Anadolu'nun plajı Savcılı'da vatandaşlar serinlemek için hem sosyal mesafeyi hem de maskeyi unuttu

KIRŞEHİR - İç Anadolu bölgesinin halk plajı olarak bilinen Savcılı Plajı'nda Kurban Bayramı tatilinde yaşanan yoğunlukta, vatandaşlara korona virüs tedbirlerine uymadı.

Sosyal mesafe ve maske kullanımının hiçe sayıldığı bölgede halk göle girdi, mangal yaptı, aileler için ayrılan kamelyalar da serinlemeye çalıştı. Sıcak havaların etkisi ile bunalan vatandaş göle girip piknik yaparken bölgeye ilk defa gelen Hayru Nisa Köseömür, Savcılı plajına ilk defa geldiklerini bölgenin mesire alanı olarak çok güzel olduğunu söyledi. Sıcak havanın etkisi ile Ankara'dan Kırşehir'e geldiğini ifade eden Mustafa Gözcü de, sosyal mesafeye plaj alanı çevresinde uyulmadığını anlattı. Gözcü, "Sosyal mesafeyi plaj çevresinde görmedim. Sosyal mesafe ile birlikte maske takan insanlarda yok. Hastalığa karşı ya meydan okuyor ya da sosyal mesafe kuralını bilmiyoruz" dedi. Arkadaşlarının tavsiyesi ile bölgeyi tercih eden İbrahim Demir, kendisinin de kurallara uymadan sosyal mesafeyi ihlal ederek insanlarla iç içe olduğunu belirtti. Plajda görevlilerin sürekli girişlerde ve anons sistemi ile mesafe uyarısı yaptığı alanda insanların evlerinde gibi davranmalarını isteyen plaj görevlisi Orhan Kaya, "insanlar evlerinde nasıl davranıyorsa bölgede de aynı şekilde davranmalı ve sosyal mesafeyi korumalı" ifadelerini kullandı.

Sıcaklıkların artması ile göle akın eden ve bayram tatilini de fırsat bilen Kırşehirliler ile birlikte çevre illerden de gelen çok sayıda vatandaş, suyun tadını çıkartıp kumsalda da güneşlenmeyi tercih etti. Kırşehir'e 65, Kırıkkale'ye 80 ve Ankara'ya 140 kilometre uzaklıkta bulunan Savcılı plajı özellikle yaz mevsiminde ve hafta sonları beklenenin üzerinde ilgi görüyor. Kaman ilçesine bağlı Savcılı Büyükoba'daki Hirfanlı Baraj Göleti, Kırşehir ve çevredeki illerden serinlemek için gelenlerin uğrak yeri haline gelirken 3 kilometre sahili ile de Akdeniz bölgesini aratmayan görsel bir güzelliğe sahip.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Kurban Bayramı İç Anadolu Kırşehir Genel Haberler

Eşini evde başkasıyla yakaladı! İkisini de öldürüp intihar etti

Eşini evde başkasıyla yakaladı! İkisini de öldürüp intihar etti

Esenyurt'ta mide bulandıran görüntüler! Dükkanına gelen çocuğu dövdü, yetmedi annesini taciz etti

Esenyurt'ta mide bulandıran görüntüler! Dükkanına gelen çocuğu dövdü, yetmedi annesini taciz etti

Suriye'yi karıştıran iddia: Beşar Esad'ın eşi Esma Esad hayatını kaybetti

Suriye'yi karıştıran iddia: Beşar Esad'ın eşi Esma Esad hayatını kaybetti

Bakmadan Geçme

Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 4 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 4 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 4 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Almanya Ukrayna maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Almanya Ukrayna maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Almanya Ukrayna maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Almanya Ukrayna maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Almanya Ukrayna maçı CANLI izle! (HD) 3 Haziran Almanya Ukrayna maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Erden Timur basın toplantısı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Aile destek ödemesi ne zaman yatacak 2024? #129300 İngiltere Bosna Hersek maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İngiltere Bosna Hersek maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Mbappe hangi takımda, Real Madrid'de mi? Lewandowski Fenerbahçe'ye gelecek mi? Fenerbahçe Robert Lewandowski ile görüştü mü, transfer edecek mi? Lukaku Fenerbahçe'ye gelecek mi? Fenerbahçe Lukaku'yu transfer edecek mi? Mourinho açıkladı İngiltere Bosna Hersek maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! İngiltere Bosna Hersek maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bayram öncesi emekli maaşları yatacak mı 2024? #129300 İngiltere Bosna Hersek maçı CANLI izle! (HD) 3 Haziran İngiltere Bosna Hersek maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? İtalya Türkiye milli maç ne zaman? A Mili Takım 2024 hazırlık maçı ne zaman?
Hakkari Belediyesi'ne kayyum atamasının ardından 9 ilde eylem yasağı

Hakkari Belediyesi'ne kayyum atamasının ardından 9 ilde eylem yasağı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title