Haberler

51. Bölgenin Gizemi

51. BölgeBugüne kadar 51.Bölge olarak isimlendirilen bölge hakkında hemen herkes bir şeyler duymuştur.

51. Bölge

Bugüne kadar 51.Bölge olarak isimlendirilen bölge hakkında hemen herkes bir şeyler duymuştur. Burası Amerika Birleşik Devletleri'nin Meksika sınırına yakın New Mexico eyaletinde, Nevada çölünde kurulan devasa bir üstür. Ancak bu üssün gizemi kurulduğu tarihten beri halktan ve hatta devletin bazı kademelerinden bile hiç kimsenin buraya giriş yapamamasından kaynaklanıyor. Bu üste olup biten her şeyi ancak 51.Bölge çalışanları ve devletin üst kademelerinde görevli olan kişiler biliyor. ABD eski başkanlarından Dwight Eisenhower döneminde oluşturulan bu yer ile ilgili konuşan ilk Amerikan Başkanı Obama oldu. 2013 yılında bir söyleşide, "Başkan seçildiğiniz zaman insanların size sorduğu ilk soru, '51. Bölge'de ne olup bitiyor' oluyor" dedi.

Enkaz hakkındaki dedikoduları engellemek ve halkın ilgisini ölü uzaylılardan başka bir yöne çevirmek için bir basın açıklaması yapılarak Roswell yakınlarında düşen cismin bir uçan daire değil, meteoroloji balonu olduğunu söylenir.Ancak bu açıklama ne kamuoyunu ne de bizzat olayı yaşayan görgü tanıklarını hiçbir zaman tatmin etmemiştir.Kamuoyu ve özellikle UFO bilimciler Roswell olayı sonunda ele geçirildiği iddia edilen ufo gemisi ve yaratıkların 51.bölgede olduğuna inandı hep...Bu bölgenin bu kadar gizemli olması ve sıkı korunması,bölümden emekli olan bilim insanlarına burası hakkında konuşma yasağı konulması bu şüpheleri destekledi… Amerika'nın 1947'de Roswell'de düstügü iddia edilen ufo'dan elde edilen teknolojiler ve uzaylı yaratıklar üzerinde çalıştığı,lazer güdümlü füze, kızılotesi ışın gibi teknolojileri uzaylıların teknolojileri sayesinde bulduğu iddia edilmiştir,dahası burada halen zaman yolculugu ve ışınlanma deneyleri yapıldığı da iddia edilmektedir.

Bölgenin gizemi 1992 yılında tesadüfen ortaya çıkan görüntülerle iyice arttı. Görüntüler,1947 yılında,kameraman Jack Barnett'in Amerikan Ordusu'nda görev yaparken filme aldığı çok gizli bir olaydan kesitlerdi. Filmin konusu ise oldukça olağandışıydı: Bir uzay aracının ele geçirilişi ve ölü uzaylıların otopsileri … 1942-1952 yılları arasında ABD Ordusu için kameramanlık yaptığını kanıtlayan belgeler ve fotoğraflar göstererek filmleri ortaya koyan kameraman jack Barnett'in filmleri üzerindeki tartışmalar, görüntülerin 28 Ağustos 1995'te dünya genelindeki 28 TV istasyonunda yayınlanmasıyla birlikte doruğa ulaştı.O gün bu gün de tartışılıyor. Dönem dönem bölgede çalışmış bulunan bazı kişilerin de burası ile ilgili olarak kamuoyuna açıklamaları her geçen gün 51.Bölge ile ilgili bilinmeyenleri daha da arttırıyor.

Son olarak Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) hazırladığı 407 sayfalık raporda, 51.Bölge'nin varlığını resmen açıkladı. Roswell olayından 66 yıl sonra, CIA oluşturduğu rapor ile bu bölgenin varlığını resmen kabul etti. Ancak CIA'in oldukça uzun raporunda, UFO bilimcilerin reddetmesi beklenen açıklamalar var. CIA, raporda dünya dışı varlıklara değinmiyor, tersine 51. Bölge'nin "hükümetin gizli U-2 casus uçak programının parçası olduğunu" öne sürüyor.

Kim bilir belki bir gün,51.Bölgede gerçekte tam olarak neler olup bittiğini açıklayacak bir Amerikan Başkanı veya üst düzey yetkilisi görebiliriz.Ama kesin olan şu ki bu bölge o zamana kadar gizemini koruyacak gibi görünüyor.

Kaynak: Youtube / Genel

Barack Obama New Mexico Nevada Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title