Haberler

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç Açıklaması

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "AK Parti iktidarlarında ve Sayın Cumhurbaşkanımızın başbakanlığı döneminde başlatılan, kendisinin bizzat her an takip ettiği, projesinde, yapımında, dünyadaki ilk ve tek olan özelliklerinin hayata geçmesinde birebir içerisinde olduğu bu süreçten...

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Ak Parti iktidarlarında ve Sayın Cumhurbaşkanımızın başbakanlığı döneminde başlatılan, kendisinin bizzat her an takip ettiği, projesinde, yapımında, dünyadaki ilk ve tek olan özelliklerinin hayata geçmesinde birebir içerisinde olduğu bu süreçten geçerek bitirilen bu stadyum, inşallah pazar günü yine Sayın Cumhurbaşkanımızın uğurlu elleriyle Trabzonumuza ve Türk sporuna kazandırılacak." dedi.

Çeşitli temaslarda ve incelemelerde bulunmak üzere Trabzon'a gelen Kılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 18 Aralık Pazar günü açılışı gerçekleştirilecek Akyazı Stadı'nda incelemelerde bulundu.

İncelemeler sırasında TOKİ yetkililerinden de bilgi alan Bakan Kılıç, daha sonra beraberindeki heyetle Trabzon Valiliğine geçti.

İlk olarak Valilik Şeref Defterini imzalayan Kılıç, ardından Trabzon Valisi Yücel Yavuz ile bir araya geldi. Vali Yavuz ile bir süre sohbet eden Bakan Kılıç, daha sonra Akyazı Stadı ile ilgili toplantı salonunda belediye başkanları, kaymakamlar, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile toplantıya katıldı.

Bakan Kılıç, yaptığı açıklamada, Trabzon'a geliş nedeninin Akyazı Stadı ile alakalı olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bugün Trabzon'da bulunuyor olmamızın da sebebi, Sayın Valimizin dile getirdiği gibi inşallah bu pazar, Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla Başbakanımızın katılımıyla ve Sayın Cumhurbaşkanımızın davetlisi olarak ülkemizde bulunacak olan Katar Emiri'nin katılımıyla, Trabzonumuza kazandırılmış olan AK Parti iktidarlarında ve Sayın Cumhurbaşkanımızın başbakanlığı döneminde başlatılan, kendisinin bizzat her an takip ettiği, projesinde, yapımında, dünyadaki ilk ve tek olan özelliklerinin hayata geçmesinde birebir içerisinde olduğu bu süreçten geçerek bitirilen bu stadyum, inşallah pazar günü yine Sayın Cumhurbaşkanımızın uğurlu elleriyle Trabzonumuza ve Türk sporuna kazandırılacak. Öncelikle bu stadyumumuzda emeği geçen tüm arkadaşlarımıza, çalışanlara, TOKİ'ye, Gençlik ve Spor Bankanlığı'ndaki tüm çalışma arkadaşlarıma, siyasilere ve Trabzon'daki çalışması esnasında destek olan herkese, Türk spor kamuoyunda bu hamlenin hayata geçmesi için destek veren herkese, değerli basın mensuplarımıza ve Sayın Cumhurbaşkanımıza bu noktadaki takibi ve vizyonu için teşekkür ederim."

Bu stadyumun sadece stadyum olarak kalmayacağına işaret eden Bakan Kılıç, şunları söyledi:

"Biz bunu hep söylüyoruz. Yeni inşa ettiğimiz stadyumlar, sadece 15 günde bir futbol müsabakaların oynanacağı mekanlar olmayacak. Onun içerisindeki tribün altı tabir ettiğimiz bölgelerinden, antrenman salonları, antrenman yapılabilecek mekanlar, sportif anlamda kullanılabilecek farklı mekanlar kazandırılıp, tüm spor camiamızın burada kendini geliştirebilmesi için imkanlar sunulacak. Dolayısıyla ne olacak, stadyumda yaşayacak ve burada kültürel aktiviteler, sosyal faaliyetlerin de olacağı bir takım çalışmalar olacak. Dolayısıyla Trabzon'un yeni stadyumu bir cazibe merkezi, tabiri caizse bir toplanma merkezi haline gelecek ve sosyal hayata da katkıda bulunacak.Tüm bunları hayata geçirecek olan bu eser, Trabzonumuza ve tüm Türkiyemize hayırlı, uğurlu olsun."

Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantı, yaklaşık 1 saat sürdü.

Toplantıya, Bakan Kılıç'ın yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ile çok sayıda ilgili de katıldı.

Akyazı Stadı

Akyazı Stadı, Türkiye'de deniz yüzeyi doldurularak inşa edilen ilk spor tesisi olma özelliğini taşıyor.

Toplam 41 bin 461 koltuk kapasiteli statta, 2 bin 954 VIP, 196 protokol, 282 basın ve 80 engelli koltuğu bulunuyor.

Akyazı Spor Kompleksi'nde Kamp Eğitim Merkezi ve İl Gençlik Spor Merkezi de bulunurken, komplekste 2 suni çim, 5 doğal çim saha yer alıyor.

Kaynak: AA / Spor

Akif Çağatay Kılıç AK Parti AK Parti Trabzon Spor Haberler

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Bahçeli'den emniyet müdürlerinin açığa alınmasına ilişkin açıklama: Bir komplo devrede, sabrımızı taşırmasınlar

Bahçeli'den emniyet müdürlerinin açığa alınmasına ilişkin açıklama: Bir komplo devrede, sabrımızı taşırmasınlar

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Kararı valilik açıkladı! Giresun'da açık alanlarda alkol kullanımına yasak getirildi

Kararı valilik açıkladı! Giresun'da açık alanlarda alkol kullanımına yasak getirildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title