Haberler

Gaziler Günü

Konya, Karaman ve Afyonkarahisar'da Gaziler Günü dolayısıyla törenler gerçekleştirildi.

Konya, Karaman ve Afyonkarahisar'da Gaziler Günü dolayısıyla törenler gerçekleştirildi.

Konya'da Anıt Meydanı'nda düzenlenen törende, Konya Valisi Muammer Erol, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı, Hava Pilot Tümgeneral Haluk Şahar, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Konya Şube Başkanı Mustafa Buğur, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Gaziler adına konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Konya Şube Başkanı Mustafa Buğur, törene katılanlara teşekkür ederek, "19 Eylül Türk kahramanlığının, Türk vatanseverlik ve cesaretinin, gazi Mustafa Kemal Atatürk ile bütünleştiği ve taçlandığı bir gündür" dedi.

Törende, şehit kızı Büşra Nur Sağ'ın babasına yazdığı şiiri okuması katılımcıları duygulandırdı.

Vali Erol ve beraberindekiler, daha sonra Şehitlik'e kadar yürüdü. Burada şehit mezarlarını ziyaret eden heyet, karanfil bırakıp, dua etti.

Tören, şehitler için Kur'an-ı Kerim okunmasıyla son buldu.

Karaman

Karaman'da da Atatürk anıtında düzenlenen törene, Karaman Valisi Murat Koca, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Askerlik Şubesi Başkanı Personel Albay Yurdakul Kazım Türkmen, daire müdürleri, gaziler ve şehit yakınları katıldı.

Atatürk anıtına çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Karaman Muharip Gaziler Derneği Başkanı Behiç Baş, yaptığı konuşmada, terör konusunda devletin ve milletin daha duyarlı olması gerektiğini söyledi.

"Kahraman gaziler, gaziler gününüz kutlu olsun" diyen Baş, şunları kaydetti:

"Sizler Mustafa Kemal Atatürk'ün yaşayan birer temsilcilerisiniz. Sizler şehitlerimiz ile birlikte cumhuriyetimizin teminatı ve temsil taşlarısınız. Sergilediğiniz kahramanlık, cesaret ve fedakarlıklarla Türk milletine her zaman ilham kaynağı oldunuz. Ülkemiz dün olduğundan daha fazla iç ve dış düşmanların tehdidi altındadır. Türkiye Cumhuriyetinin bekası için teröre verdiğimiz onlarca şehit hepimizi derinden yaralamaktadır. Terör, terörist ve işbirlikçilerine kesinlikle müsamaha gösterilmemelidir. Teröre misliyle karşılık vererek yok edilmelidir."

Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'da ise Gaziler Günü dolayısıyla Kocatepe Parkı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Afyonkarahisar temsilcisi Yusuf Aytaç Hürkal, 19 Eylül'ün vatanı için canını ortaya koyarak savaşan ve gazilik onuruna erişen kahramanların şeref günü olduğunu söyledi.

Şehit ve gazinin Türk toplumunun ortak değerleri olduğunu belirten Hürkal, "Şanlı tarihimizin zaferleri hiçbir zaman unutulmamalıdır. Zafer günlerine ve bu zaferlerin kahramanlarına layık oldukları değer her zaman her yerde verilmelidir. Şehitlere ve gazilere ilgisizlik şanlı tarihimizle olan bağı koparır. Aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz her zaman hatırlanmalıdır" dedi.

Törene Vali Hakan Yusuf Güner, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Gökhan İsmet Gülmez, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ve resmi daire müdürleri, STK temsilcileri ile gaziler katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Karaman Konya Yerel Haberler

title