Haberler

Gaziantep: Filistin'de Ölenler İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Gaziantep'te, İsrail'in gerçekleştirdiği saldırılarda ölen Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Gaziantep'te, İsrail'in gerçekleştirdiği saldırılarda ölen Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Nuri Mehmet Paşa Camii'nde kılınan cuma namazının ardından, cemaat İsrail'in Filistin'e yönelik gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Gıyabi cenaze namazı öncesi Gaziantep Platformu adına basın açıklaması yapan Mehmet Ali Eminoğlu, İsrail'in çocuk yaşlı demeden İsrail'de bir soykırım harekatı başlattığını söyledi.

Eminoğlu, İsrail'in Filistin halkını bütün dünyanın gözü önünde toplu cezalandırmaya ve katliamlara maruz bıraktığını ileri sürerek, ''Hiçbir uluslararası hukuk metnini ve kurumu dikkate almayan İsrail'e, yaptığı saldırılar nedeniyle kimsenin de sesi çıkmıyor. İslam dünyasındaki sivil amaçlı nükleer faaliyetleri tehlikeli gören Amerika ve diğer batılı devletler, nükleer silah deposu haline getirdikleri İsrail'i dünya kamuoyundan saklamaya çalışıyor ve Filistin'e yaptığı terörist saldırılara göz yumuyor'' diye konuştu.

Eminoğlu, hükümetin İsrail ile yaptığı tüm askeri ve ticari anlaşmaları iptal etmesi ve Filistin'deki saldırılara sessiz kalmaması gerektiğini savundu.

Açıklamanın ardından İsrail saldırılarında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Gıyabi cenaze namazının ardından İsrail'i protesto eden cemaat, olaysız şekilde dağıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title