Haberler

Gaziantep 9. Çocuk Oyunları Şenliği

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından geleneksel olarak düzenlenen "Çocuk Oyunları Şenliği"nin 9'uncusu gerçekleştirildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından geleneksel olarak düzenlenen "Çocuk Oyunları Şenliği"nin 9'uncusu gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Masal Parkta yaklaşık 800 ilköğretim ve orta öğretim öğrencisinin katıldığı şenlikte çocuk şenliğinde, birdirbir, postacı, orman, hacıyatmaz, mendil kapmaca, halat çekme, dokuztaş, top oyunları, kör ebe yarışı gini oyunların da aralarında olduğu 40 çocuk oyun istasyonu kuruldu.

Organizasyonda 49'u Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) öğrencileri ve 22'si gönüllü öğretmenden oluşan 71 gönüllü de görev aldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Avrupa Çocuk Dostu Kentler Birliğine Türkiye'den üye tek şehir olmanın sorumluluğuyla çocuklar için pek çok hizmet ürettiklerini, etkinlikler, şenlikler yaptıklarını belirtti.

Şenliğe katılan öğrencileri,öğretmenleri ve gönüllüleri tebrik eden Güzelbey, "Çocuklar bizim yarınlarımızı oluşturuyor. Onun için çocuklarımız bizim yanımızda değerliler. Bugün onlar için bir şenlik düzenledik ve buraya gelen çocuklarımız bu şenliğin tadını doyasıya çıkartıyorlar. Umarım onlara gönüllerince bir şenlik yaşatmışızdır" ifadelerini kullandı.

Güzelbey, Büyükşehir Belediyesi olarak çocukları daima kültür, sanat ve sporla buluşturma, oynarken eğlenmeyi, eğlenirken öğrenmeyi hedeflediklerini kaydetti. - Gaziantep

Kaynak: AA / Yerel

Gaziantep Üniversitesi Asım Güzelbey Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title