Haberler

G.Saray - Alanyaspor maçında çok konuşulan ofsayt kararı için yayıncı kuruluştan açıklama

Güncelleme:

Galatasaray'ın Alanyaspor ile oynadığı mücadelede ağları bulan topu ofsayt gerekçesiyle gol değeri kazanmadı, Fatih Terim kenarda hakeme uzun süre itiraz etti. Yayıncı kuruluş ise, ofsayta neden olan pozisyonda verilen kararın doğru olduğunu canlı yayında anlattı.

Galatasaray'ın Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçında evinde Alanyaspor ile karşı karşıya geldiği mücadelenin 32. dakikasında skor 1-1'ken sarı-kırmızılıların ağları bulan topu ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Ceza alanında Emre Akbaba'nın yaptığı vuruşun ardından boşta kalan topa Seri hareketlendi ve yaptığı vuruşla ağları buldu, ardından yerde olan Adem Büyük için ofsayt bayrağı kalktı. VAR incelemesinin ardından da pozisyonun ofsayt olduğu belirtildi ve gol geçersiz sayıldı.

Bu kararın ardından Fatih Terim ve teknik heyet kenarda büyük tepki gösterdi.

G.Saray - Alanyaspor maçında çok konuşulan ofsayt kararı için yayıncı kuruluştan açıklama

FATİH TERİM: "YÜZDE 90 GOL DİYOR"

Maç sonrasında konuşan Fatih Terim, "İzlemedim ama yüzde 90 gol, yüzde 10 iptal diyor" ifadelerini kullandı.

YAYINCI KURULUŞ KURALI ANLATTI

Tartışmalı pozisyona dair gerçek ise maçın ikinci yarısı başlamadan hemen önce ortaya çıktı. Yayıncı kuruluş, ikinci yarının başlamasına dakikalar kala ilgili ofsayt kuralını hatırlatarak ofsaytta olan Adem Büyük'ün, Alanyaspor kalecisi Marafona'nın pozisyonunu bozduğunu ve bu sebeple golün iptal edildiğini açıkladı.

G.Saray - Alanyaspor maçında çok konuşulan ofsayt kararı için yayıncı kuruluştan açıklama

FIFA Kokartlı Eski Kadın Süper Lig Yardımcı Hakemi Seçim Demirel de sosyal medya üzerinden aynı kuralı paylaşarak kararın doğru olduğunu aktardı.

G.Saray - Alanyaspor maçında çok konuşulan ofsayt kararı için yayıncı kuruluştan açıklama

Kaynak: Haberler.com / Spor

Aytemiz Alanyaspor Fatih Terim Galatasaray Adem Büyük Haberler

500

Yorumlar (187)

TuGo:

Buz gibi osfayt , son adam kaleci olacak diye birşey yok , futbolu bilenler bunu çok iyi bilir.

146
119
yanıtYanıtla
sporx e:

son adam kaleci yerine geçtiği için kaleci gibi oluyor. topa adem dokunsa ofsayt net. amabu pasif ofsayt. topum ademle ilgisi yok adem yerde sakat zaten. kaleci ademin önünde. net gol.

yanıt49
yanıt33
musatafa ya:

resimde de görüldüğü üzere kaleci ademin önünde. kalecinin görüş alanını kaptıyor mu adem? kriter budur. kapatmıyor. avrupada olsa gol verilirdi

yanıt50
yanıt13
fatih bkp:

fatih terim daha cok öğreneceği şeyler var

64
16
yanıtYanıtla
DERİN GÖLGE:

futbol tarihinde bir ilk 8 dakika uzatma sonrası bir dakikada uzatmanın uzatması oldu ama nafile alanya turu geçti

32
33
yanıtYanıtla
yani:

adamlar yerden kalkmadığından olabilir mi işiniz gücünü goy goy. kaleci auta giden topta sakatlandı:):) 3 dakika:) sırf penaltı, ofsaytt, ademin 2 golüne var için 10 dakika durdu oyun 6 oyuncu çıktı.

yanıt23
yanıt17
1234:

ne boş adamlarsınız duraklamada en az 2 dakika durdu maç

yanıt1
yanıt0
DERİN GÖLGEYE:

öküz altında buzağı aramaksa derdin sen fenerin kupa kurasına bak buzağıyı görürsün çeyrek finale kalan takımların içerisinde birbirini eleyebilecek 4 takım var, Fenerbahçe Trabzonspor, Galatasaray, Alanyaspor, diğer takımların finale çıkma olasılığı çok sürpriz sonuç olur. Eşleme Galatasaray- Alanya maçlarının tur atlayanı ile Trabzonspor - Erzurumspor maçlarının tur atlayanı yarı finalde eşleşecek yani fenerbahçenin finale kadar olan yolundaki kar temizleme yapıldı. artık finalde ne olur ?

yanıt1
yanıt0
RReisss:

Artistlik yapıp kavga edeceğine , Futbol kurralarını öğrenn daha ıyı olacak, Hoca olmuş ammma kural bilmiyo. Dümdük gidiyor :)))))

40
19
yanıtYanıtla
CCC:

CİNCON AĞLAMA

25
27
yanıtYanıtla
Tüm 187 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title