Haberler

Fransız Yazar, Marmara Depremini Anlattı

Marmara Depreminin Ardından Geldiği Adapazarı'nda 2 Yıl Kalan Fransız Yazar Martine Partoes, Yaşadıklarını Yazdığı Bir Kitapta Anlattı.

Marmara depreminin ardından geldiği Adapazarı'nda 2 yıl kalan Fransız Yazar Martine Partoes, yaşadıklarını yazdığı bir kitapta anlattı.

17 Ağustos 1999 tarihinde meydana gelen Marmara depreminin ardından, yardımda bulunmak için Adapazarı'na gelen Martine Partoes (50), "Türkiye Yaralı Toprağım. Çünkü Orada İnsanlar Yaşıyor" adını verdiği bir kitap yazdı. 2 yıl boyunca Adapazarı'nda kalan, ancak hakkında çıkan misyonerlik iddiaları üzerine ülkesine geri dönen Partoes, yeniden Adapazarı'na gelerek kitabının tanıtımı için çeşitli ziyaretlerde bulundu. İlk olarak Sakarya Valiliği'ni ziyaret eden Partoes, ardından İl Emniyet Müdürlüğü ve Müftülük yetkililerine de giderek, kitabı hakkında bilgi verdi.

Yazdığı kitabın Fransa'da kısa süre sonra yayınlanacağını söyleyen Partoes, "Yazdığım kitap 280 sayfa. Bunun 240 sayfasında, Türklerle yaşadığım anıları anlattım. 40 sayfada ise eşim ve benim hakkımda ileri sürülen misyonerlik iddialarına ve yaşadığımız üzüntüye yer verdim" dedi.

Partoes, depremi duyar duymaz eşiyle birlikte Türkiye'ye geldiklerini söyleyerek, "Bir yıl boyunca Fransa'ya gidip geldik. Ancak daha sonra, deprem nedeniyle büyük hasar gören Adapazarı'na yerleşme kararı aldık. Dernekkırı mevkiinde 10 dönümlük bir tarla kiralayarak, burada sebze yetiştirmeye başladık. Sebzeleri satarak elde ettiğimiz gelirle, ihtiyaç sahibi depremzedelere yardımcı olmaya çalıştık" diye konuştu.

Partoes, Türklerin çok onurlu olduğunu, bunun kendisini fazlasıyla etkilediğini belirterek, "Türkler hem çok onurlu, hem de cesaretli ve sabırlılar. Deprem nedeniyle geldiğim Türkiye'de Türkler'i yakından tanıma fırsatı buldum" dedi.

Partoes, yakında çıkacak kitabının ileriki zamanda Türkçe'ye de çevrileceğini ifade etti.

(MK-AK-ÖZ-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title