Haberler

Fıstık Bahçesinde 50 Bin TL'ye Kanlı Köpek Dövüşü! Köpekler Kanlar İçinde Bulundu

Güncelleme:

Gaziantep'te fıstık bahçesinde 50 bin TL'ye bahse girerek köpek dövüştüren kişilerin evlerine jandarma baskın yaptı. Baskında, köpekler kanlar içinde bulundu.

Milli Parklar 3.Bölge Müdürlüğü Gaziantep şefliği ve jandarma ekipleri, köpek dövüşü yapıldığı gerekçesiyle daha önce para cezası kesilen kişiler tarafından 50 bin TL bahse girerek köpek dövüştürmeye devam ettikleri ihbarı üzerine hareket etti.

Ele geçirilen cep telefonu görüntüleri üzerine Ş.Ö ve H.İ.Ö'nün evlerine yaptığı baskında 10 adet yetişkin köpek ve 9 adet yavru köpek ele geçirildi. Bazı köpeklerin yara bere içerisinde olduğu belirlendi.

KÖPEKLERİ ZOR AYIRDILAR

Hayvan severleri harekete geçiren görüntülerin ise fıstık tarlasında çekildiği belirlendi. Görüntülerde ise alana çıkarılan köpeklerin acımasızca dövüştürülmesi yeri alırken, izleyenlerin ise zaman zaman tezahürat ve desteklerde bulunması dikkat çekti. Birbirleri ile ölümüne kapışan köpekler ise dövüş bittikten sonra bile güçlüklü ayrılabildi. Köpekler dövüş bitiminde ise kan revan içerisinde kaldığı görüldü.

KÖPEK DÖVÜŞÜNÜ FESTİVALE DÖNÜŞTÜRECEKLERDİ

Öte yandan köpek dövüşlerini organize eden şahısların, olayı festivale dönüştürmeyi planladıkları belirlendi. Yaklaşık 100 köpek ve 3 bin ile 5 bin kişi arasında kişinin katılımı hedeflendiği bir köpek dövüş turnuvası ve festival hazırlığında oldukları ortaya çıktı. Yapılan baskın ile köpek dövüşcülerine büyür bir darbe indirilirken, ele geçirilen köpeklerin sahiplerine ise para cezası kesildi.

HORUZ DÖVÜŞÜNE DE BASKIN

Ekipler, Oğuzeli ilçesi Keçi Koyu köyünde horoz dövüşü ile ilgili ihbar üzerine de başka bir adrese yaptığı baskında ise 23 adet horoz ele geçirildi. Horozlardan bazılarının ise insan içini acıtan görüntülere sahne olduğu öğrenilirken horozlara el konuldu.

YARALI HAYVANLAR TEDAVİ EDİLECEK

Baskınlarda ele geçirilen köpek ve horozlar ise Gaziantep Hayvanat Bahçesi yetkililerine teslim edildi. Yaralı hayvanlar, hayvanat bahçesinin içerisinde bulunan tam teşekküllü hayvan hastanesinde tedavi altına alındı.

"100'DEN FAZLA İHBAR ALDIK"

Vahşice bir köpek dövüşü organizasyonuna büyük darbe vurulduğunu belirten Hayvan Hakları Birleşim Başkanı Mehtap Özer, "2009 yılından kurulan bir kuruluşuz. Zamanla sektörel hale gelen köpek dövüşlerin yoğun bir biçimde bahis ile köpek dövüştürüldüğünü fark ettik. Mücadele başlattık. Son olarak Gaziantep Oğuzeli ilçesinde köpek dövüştürenleri takip etmeye başladık ve geçtiğimiz gün yaklaşık 3 bin ile 5 arasında bir katılımda sayısı 100 bulan köpek dövüşü turnuvası veya festivali olacağı ihbarını aldık. Kanıtları elimize geçer geçmez harekata ederek, Gaziantep Valiliği başvuruda bulunduk. 5199 Hayvan hakları kanun 14 maddesi uygulama yönetmeliğinin 24 ve 50 maddeleri uygulanması istedik ve hemen uygulamaya başlayarak Orman Su İşleri ve jandarma ile birlikte bahsi geçen şahısların daha evvelden köpek dövüştürmekten ceza aldıklarını ancak uslanmadıklarını gördük. Dövüşlerde kullanılan köpekleri ve Horozları koruma altına aldık" diye konuştu.

Özer Oğuzeli Kaymakamlığına dilekçe vererek, baskında yakalanan kişilerin dövüştürebilecekleri hayvan türlerini bulundurmalarının engellenmesini talep ettiklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Oğuzeli 3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

SURVIVOR'DA KİM ELENDİ? Survivor All Star'da elenen yarışmacı kim oldu? Afrika çöl tozu Türkiye'ye geliyor 9-10 Mayıs: Çöl tozu hangi illere yağacak, kaç gün sürecek? Meteorolojiden Arabistan ve Afrika çöl tozu uyarısı! GELİNİM MUTFAKTA 9 MAYIS 2024 İZLE | Gelinim Mutfakta bugün kim birinci oldu, çeyrek altın aldı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 9 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 9 Mayıs 2024 Perşembe TV YAYIN AKIŞI: Televizyonda bugün neler var? Kanal D, Star TV, ATV, Show TV, TRT1, NOW TV MÜGE ANLI CANLI İZLE! #128204 9 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Resmi Gazete bugün (9 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Okul müdürünü öldüren Iraklı öğrenciyi savundu! Sevan Nişanyan kimdir? Atatürk'e neden hakaret etti? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 9 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (5)

Yazık:

Her şey para olunca böyle oluyor. Kahrolsun Kapitalizm İnsan insanlıktan çıktı

10
0
yanıtYanıtla
KONYA NALÇACI:

YAZIKLAR OLSUN

8
0
yanıtYanıtla
Insaf:

Sizler nasıl bir insansınız. Hayır hayır sizinle ben aynı dini paylaşamam

6
1
yanıtYanıtla
*Bayan*:

Bu insancıklar para cezasıyla ucuz kurtuluyorlar ALLAH belanızı versin insanlıktan nasibini alamamış ....

5
1
yanıtYanıtla
jul:

bu adamları o kopeklere parcalatmalari lazım

4
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title