Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, darbe girişimini kınadı.

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, darbe girişimini kınadı.

Gündoğdu, Kırklareli Belediyesi'nce Yayla Parkı'nda düzenlenen basın toplantısında, Türkiye'nin 15 Temmuz gecesi karşılaştığı büyük bir tehlikeyi başarılı şekilde atlattığını söyledi.

Türk milletinin demokrasiye en iyi şekilde sahip çıktığını ifade eden Gündoğdu, Türk milletinin artık darbe istemediğini, bir kez daha gösterdiğini belirtti.

Türkiye'de 1960, 1970 ve 1980 darbelerinin yaşadığını anımsatan Gündoğdu, her darbe ile Türkiye'nin en az 10 yıl gerilediğini kaydetti.

Herkesin demokrasi özümsemesi, sahip çıkması ve savunması gerektiğini aktaran Gündoğdu, şöyle konuştu:

"15 gün önce darbe girişimi canlı olarak yaşadık. Gerçekten üzücü, kötü ve nefret edici bir olay. Ülkemiz darbelerden çok çekmiş bir ülkedir. 60'da, 70'de ve 80'de 28 Şubat sürecinde posmodern ve internet üzerinden yapılan darbeler ile maalesef ülkemiz geriye gitmiştir. Darbe bu sefer olmadı, başaramadılar ve bundan sonrada başaramayacaklar. Türkiye'de yaşayanlar artık darbe istemiyorlar. İstememiz lazım zaten. Dolayısıyla bu olayların tekrarlanmaması için hem demokrasimize, hem de cumhuriyetimize sahip çıkmamız lazım."

Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu da nereden gelirse gelsin darbeye karşı olduklarını vurguladı.

Türk milletinin darbelerden çok çektiğini hatırlatan Kesimoğlu, Türk milletinin darbeye karşı dimdik ayakta durarak demokrasiye sahip çıktığını bildirdi.

Kesimoğlu, belediye tarafından düzenlenecek "Demokrasi ve Cumhuriyet" yürüyüşüne herkesi davet etti.

Toplantıya, CHP Kırklareli İl Başkanı Ünal Başkur ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Siyam Kesimoğlu Vecdi Gündoğdu Kırklareli Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title