Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Ankara'nın Çubuk ve Beypazarı ilçelerinde vatandaşların Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Ankara'nın Çubuk ve Beypazarı ilçelerinde vatandaşların Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Çubuk'ta Atatürk Parkı'nda toplanan vatandaşlar, tekbirler ve sloganlarla askeri darbe girişimini protesto etti.

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, burada yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimat vereceği güne kadar demokrasi nöbeti tutmaya devam edeceklerini söyledi.

Meydanları boş bırakmayan Çubukluları tebrik eden Acehan, "Bu millete kimsenin diz çöktüremeyeceğini çok iyi bir şekilde gösterdiler. Burada başta Sayın Kaymakamımız Cemal Şahin olmak üzere Başsavcımız, İlçe Garnizon Komutanımız, siyasi parti başkanlarımız, müftümüz bütün Çubuk'umuzun eşrafı dediğimiz sayılı insanlar, çocuklar, kadınlar hepsi burada." diye konuştu.

Beypazarı ilçesinde ise Hanlarönü Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, şehitler için saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okudu.

Kaymakam Suat Seyitoğlu, burada yaptığı konuşmada, bu topraklar için milleti, ülkesi, namusu için şehit olan bütün şehitleri rahmetle andığını söyledi. Seyitoğlu, şunları dile getirdi:

"Şerefli Türk Silahlı Kuvvetlerimizin sadece kılık ve kıyafetlerini giyerek, terörist bir faaliyet göstererek, bu milletin iradesinin temsil edildiği TBMM'ne ve aynı zamanda, Sayın Cumhurbaşkanımızın külliyesine, köşküne ve diğer milli ve önemli kurumlarımıza ciddi bir saldırı gerçekleşti. Sadece bu kurumlara değil, milletin ta kendisine de bu saldırıların yapıldığını görünce sokaklara döküldü ve ciddi bir tepki ile karşılaştı bu şer odakları. Bizler de o gece, yine aynı burada toplanarak tepkimizi hepimiz birlikte ortaya koyduk ve koymaya da devam ediyoruz."

Belediye Başkanı Tuncer Kaplan da Kurtuluş Savaşı'nda kazmasıyla, baltasıyla düşmana karşı mücadele veren Türk milletinin, bu sefer kazmasız baltasız tankların önüne yatacak kadar cesur davranarak, canını hiçe sayarak, milli iradeye ve demokrasiye sahip çıktığını belirtti.

Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Abdulkadir Peşe'nin katılımıyla dua edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Tuncay Acehan Beypazarı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
title