Haberler

    Facebook; Topluluk Standartları Güçlendirmek İçin Yapay Zekayı Geliştiriyor

    Güncelleme:

    Facebook, Topluluk standartlarını en iyi seviyeye çıkartmak ve taciz, nefret söyleminin tespit hızlını arttırmak için, yapay zeka algoritmasını iyileştirdiğini gösteren bir rapor yayınladı.

    Facebook, son dönemde oldukça fazla konuya haber oldu. Şirket kendi şeffaflığını göstermek ve güvenilirliği sağlamak için, Topluluk Standartları Uygulama Raporunu güncelledi. Ayrıca, Facebook'un taciz ve nefret söylemine karşı 2020 yılının dördüncü çeyreğinde gösterdi başarı raporlandı. Rapora göre nefret söyleminin sızma oranı; % 0.10-0.11'den % 0.07-0.08'e düştü. Bu, her 10.000 içerik görüntülemesi için yalnızca 7-8 nefret söylemi olacağı anlamına geliyor. Şiddet içeriği; % 0,07'den % 0,05'e ve yetişkin çıplaklığı % 0,05-0,06'dan % 0,03-0,04'e düştüğü açıklandı.

    Facebook'un baş teknoloji sorumlusu Mike Schroepfer, 2020'nin dördüncü çeyreğinde Facebook'un nefret söylemi, zorbalık ve taciz içeriklerini proaktif olarak algılamasının her zamankinden daha iyi olduğunu belirtti. Schroepfer göre, böyle bir teknolojik ilerlemenin 3 yıl içinde gerçekleşmesi, oldukça büyük bir başarı olarak niteledi.

    2017'nin sonunda, Facebook'tan nefret söylemi kaldırma yüzdesi yalnızca % 24 olduğu ve 2019 sonunda bu oran büyük bir artış ile % 80,5'e yükseldiği açıklandı. 2020'nin üçüncü çeyreğinde ise yayınlanan oran % 94'e ulaştı. 2020 son çeyreğinde ise, otomatik tespit sistemi daha da geliştirilerek % 97'lik bir orana ulaştığı bildirildi.

    Yapa Zeka Taraması (AI Teknolojisi) Önemlidir

    Facebook, kullanıcıların nefret söylemini tespit etmek için yapay zeka kullanıyor. Tespit edilmemek için, topluluk kurallarını kaçan birçok hesap bulunuyor. Bu yüzden Facebook, platformdaki politikaları ihlal eden içerikleri geçte olsa tespit ediyor.

    Facebook; Yapay zeka teknolojisini geliştirmeye, dili daha derinlemesine anlamaya ve gönderilerin resimlerini, metinlerini ve diğer ayrıntılarını birleştirip analiz etmeye çalışan bir sistem oluşturmaya devam ediyor.

    Bu iyileştirme, Facebook'un zorbalık ve taciz edici metinleri algılama yeteneğini büyük ölçüde geliştirdi. Keşif oranı, 2020'nin ilk çeyreğinde % 16'dan dördüncü çeyrekte % 49'a yükseldi. Bu, kullanıcıların raporlamadan önce keşfettikleri anlamına geliyor. Ek olarak, Facebook'un yapay zeka araçları, İspanyolca ve Arapça gibi politikaları ihlal eden içerikleri tespit etmesine olanak tanıyan daha fazla dili de destekliyor. Bir önceki çeyrekte 22.1 milyon olan indirilen nefret söylemi miktarı 26.9 milyona yükseldi.

    Instagram, Nefret Söylemiyle de Mücadele Ediyor

    Facebook'un Topluluk Standartları Uygulama Raporu, Instagram'ı da içeriyor. Teknolojik gelişmeler nedeniyle 4. çeyrekte toplam 5 milyon zorbalık ve taciz edici içerik silindi. 3. çeyrekte 300.000'den fazla organize nefret söylemi kaldırıldı.

    Mike Schroepfer, bu gelişmelere rağmen hala yapılması gereken çok iş olduğunu, çünkü yayının konumuna ve okuyuculara bağlı olarak aynı kelimelerin farklı anlamlar olarak yorumlanabileceğini söyledi. Yapay zekanın gelişmesi sayesinde; Diller, kültürler ve bölgeler arasındaki ifadeleri daha iyi algılayabileceğini ve dil anlamındaki ince farklılıkları ayırt etmek için makineleri eğitebileceğini umuyorlar.

    Kaynak: Tekmoloji / Teknoloji

    Instagram Facebook Haberler

    Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

    Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

    Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

    Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

    DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

    DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

    Bakmadan Geçme

    Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
    Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

    Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title