Haberler

Eskişehir'de Satranç Turnuvası Düzenlendi

Güncelleme:

Odunpazarı Belediyesi, çocuklara santraç sporunu sevdirmek ve satranç eğitimini yaygınlaştırmak adına satranç turnuvası düzenledi.

Odunpazarı Belediyesi, çocuklara santraç sporunu sevdirmek ve satranç eğitimini yaygınlaştırmak adına satranç turnuvası düzenledi.

Belediyeden yapılan açıklamada, Kütüphane Müdürlüğü'ne bağlı Zeytindalı Çocuk Merkezi Satranç Kulübü'nün düzenlediği turnuva, Odunpazarı bölgesinde bulunan Arasta Çarşısı'nın bahçesinde yapıldığı bildirildi.

Yaklaşık 70 öğrencinin katıldığı turnuvada tek bir şampiyon değil bütün öğrenciler şampiyon ilan edildiği belirtildi.

AK Parti Tepebaşı İlçe Teşkilatı kahvaltıda buluştu

AK Parti Tepebaşı İlçe Teşkilatı üyeleri, kahvaltıda bir araya geldi.

Partiden yapılan açıklamada, programa AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, milletvekili adayları Yetkin Tetik, Ali Demirel ve Yılmaz Altın ve diğer partililer katıldı.

AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Ertuğrul Dindar, etkinlikte yaptığı konuşmada, "Bizler teşkilat olarak 7 Haziran'ı da,1 Kasım'ı da unutmayacağız. Unutmayacağız ki başarımız daim olsun. 1 Kasım seçimlerinde bütün arkadaşlarım 'gece' demeden 'gündüz' demeden her dakika her saat çalıştılar ve emeklerinin karşılığını tarih yazarak aldılar. Bizim için seçim çalışmaları 2 Kasım'da tekrar başladı. Çünkü, AK Parti hedefleri olan Türkiye'nin en önemli teşkilatıdır" ifadelerini kullandı.

"Yedi Köyün Yargıcı" adlı çocuk oyunu sahnelenecek

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından sahnelenecek "Yedi Köyün Yargıcı" adlı çocuk oyununun provası yapılıyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Sönmez Atasoy'un kaleme aldığı "Yedi Köyün Yargıcı" adlı çocuk oyununun yönetmenliğini Özer Tunca üstleniyor.

Anadolu kültürünün geleneksel motifleriyle bezeli köy seyirlik bir anlayışla sahnelenen oyunda,  karşılaştığı insanları kandırmaya çalışarak hayatını sürdüren bir satıcının başından geçen olaylar anlatılırken, dürüstlük, doğruluk, kardeşlik ve başkalarının hakkını yememek gerekliliği gibi erdemlerin altı çizilsiği belirtildi.

Aralık ayı içinde Eskişehir sahnelerlinde miniklerle buluşacak olan müzikli ve danslı oyun sadece küçüklere değil yetişkin izleyicilere de hitap edeceği kaydedildi.

Kaynak: AA / Yerel

Odunpazarı Belediyesi Eskişehir Tepebaşı Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title