Haberler

Eskişehir'de Yerel Yönetimler

Eskişehir'de, Tepebaşı Belediyesi'nin Açtığı Cam İşlemeciliği Kursu'na 17 Kişi Katıldı.

Eskişehir'de, Tepebaşı Belediyesi'nin açtığı Cam İşlemeciliği Kursu'na 17 kişi katıldı.

Belediyeden yapılan açıklamada, Eskişehir’in ilk cam işlemeciliği atölyesi ve meslek edindirme kursunun devam ettiği bildirildi. Belediye yetkilileri, Cam İşlemeciliği Kursu'nda eğitim gören vatandaşların hem sanat, hem de meslek öğrendiklerini belirterek, "Beldeevleri Sosyal Yardım Merkezi'nde bir çok aileye azımsanmayacak oranda çeşitli yardımlar yapıyoruz. Ancak, önemli olan insanları ömürlerinin sonuna kadar kullanabilecekleri, hayatlarını idame ettirebilecekleri birer meslek sahibi yapmak. Cam işlemeciliği de, şimdiye kadar çok fazla kişinin üzerinde durmadığı fakat doğru yapıldığı takdirde seçkin olabilecek bir meslek. Eskişehir’in ilk ve tek cam işlemeciliği atölyesini açarak, vatandaşlarımıza bu mesleği öğretiyor olmaktan dolayı mutluyuz” dedi.

Cam işlemeciliği hocası Enbiya Karahan da, cam işlemeciliğinin değerli bir meslek olmasının yanı sıra, aynı zamanda bir sanat olduğunu ifade ederek, "Böyle bir işi yapıyor olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyuyorum. Ayrıca, bu mesleği diğer insanlara da öğretmek bana büyük haz veriyor. Cam işlemeciliği, kaliteli ürünler çıkartıldığı takdirde para kazandıracak bir meslektir. Hatta şimdiden kursiyerlerimiz yaptıkları ürünleri satarak, harçlık denebilecek miktarlarda paralar alıyorlar. Hedefimiz, 150-200 kişilik atölyelerde üretimler yaparak, insanların evlerini geçindirecek oranda paralar kazanmalarını sağlamaktır” diye konuştu.

Kursiyerler ise, Cam İşlemeciliği Kursu'ndan memnun olduklarını kaydederek, Tepebaşı Belediye Başkanı Tacettin Sarıoğlu, beldeevi yetkililerine ve öğretmenlerine teşekkür etti.

(OÖ)

04.02.2007 16:50 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title