Haberler

Esad Destek İçin Yine Tahran'da

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Resmi Temaslarda Bulunmak Üzere İran'a Geldi. Üst Düzey Bir Heyetin Eşlik Ettiği Esad, Tahran'a Varır Varmaz Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile Görüşme Masasına Oturdu.

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, resmi temaslarda bulunmak üzere İran’a geldi. Üst düzey bir heyetin eşlik ettiği Esad, Tahran’a varır varmaz Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile görüşme masasına oturdu.

Daha sonra Dışişleri Bakanı Menuçehr Mutteki ve diğer yetkililerle bir araya gelecek olan Esad’ın, nükleer müzakereler konusunda Tahran’a destek vereceği belirtiliyor. Görüşmelerde Tahran-Şam ilişkilerinin yanı sıra bölgesel ve uluslararası konuların ele alınacağı belirtildi. İran’ın nükleer enerji programı ve Batı ile yürütülen müzakereler konusunun da öncelikli olarak görüşülmesi bekleniyor.

Esad, göreve geldiği 2000 yılından bu yana üçü Ahmedinejad döneminde olmak üzere 6. kez İran’ı ziyaret ediyor. İran-Suriye ticaret hacmi 2007’de 340 milyon dolar olarak gerçekleşirken, İran’ın halihazırda Suriye’deki çeşitli projelere yaptığı yatırımın tutarı 1.3 milyar doları buldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title