Haberler

Ergenekon Kararı: İlker Başbuğ Terörist Değil, Terör Suçlusu

Güncelleme:

Ergenekon davasının gerekçeli kararı açıklandı. Kararda, Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ için terör suçlusu ifadesi kullanıldı.

Ergenekon Davası’nın gerekçeli kararı UYAP üzerinden açıklandı. 16 bin 600 sayfalık ve 3 kitap halinde yayınlanan gerekçeli kararda “Farklı isimleri olmasına rağmen Ergenekon Terör Örgütünün silahlı bir örgüt olduğu tespit edilmiştir.” ifadesine yer verildi.

Derin devlet yapılanması hakkında ilk kez bir mahkemenin karar verdiği belirtildi. Mahkeme heyetine göre bu davanın bir askeri bir de sivil ayağı olduğu açıklandı.

GEREKÇELİ KARARDA BAŞBUĞ DETAYI

Ergenekon'un gerekçeli kararında örgütün TSK içinde yasadışı biçimde örgütlendiği belirtilerek, şöyle denildi: "Sarıkız, Ayışığı gibi darbe planlarıyla hükümet men edilmek istendi. Ergenekon örgütünün TSK içinde 'Karargah Evleri' adı altında örgütlendiği anlaşılmıştır. Örgütün TSK içinde 'Karargah Evleri' adıyla örgütlendiği anlaşılmıştır. Hurşit Tolon'da TSK'ya ait 'Psikolojik Harp' adlı dosyalar ele geçirildi. İlker Başbuğ'a 'terörist' değil, 'terör suçlusu' tanımı yapıldı. Başbuğ, örgütün hiyerarşisinde yönetici olarak yer aldı. Bazı internet siteleri Başbuğ'dan onay alarak yayın yaptı. Başbuğ, kara propaganda oluşturmak için internet sitelerini organize etti."

"TERÖRİST KELİMESİ HUKUKİ DEĞİL"

Mahkeme, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ hakkında kullanılan "terörist" ifadesinin eleştirilmesi hakkında da açıklama yaptı. Mahkemeden yapılan açıklamada "Terörist kelimesi hukuki değil, basının kullanmayı tercih ettiği bir kavramdır. Hukukta terör suçlusu kavramı tercih edilir. Terör örgütü içinde faaliyet göstermiş bir kişi için terör suçlusu denir" denildi.

BAŞBUĞ, SADECE ACIYORUM DEMİŞTİ

İlker Başbuğ cezaevindeyken Hürriyet gazetesinden Ayşe Arman'a verdiği söyleşide "Bir genelkurmay başkanının terör örgütü lideri olarak değerlendirilmesi sizi delirtmiyor mu?" sorusuna şu yanıtı vermişti: "Dünyanın hiçbir ülkesinde hem ülkenin silahlı kuvvetlerinin komutanı hem de bir silahlı terör örgütünün yöneticisi olan genelkurmay başkanı görülmedi! Maalesef, 2012'nin Türkiye 'sinde bu durum da yaşandı. Bana terör örgütü yöneticisi diyenlere şaşarım! Türk milletinin hemen hemen tamamı, bir genelkurmay başkanının bu şekilde suçlanmasına isyan etti. Öfkelendi. Seçkin hukukçular bu durumu, "akıl tutulması" olarak nitelendirdi. Ben ise bugün , bu suçlamayı bana yöneltenlere sadece acıyorum!"

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

İlker Başbuğ Güncel Haberler

Bahçeli'den emniyet müdürlerinin açığa alınmasına ilişkin açıklama: Bir komplo devrede, sabrımızı taşırmasınlar

Bahçeli'den emniyet müdürlerinin açığa alınmasına ilişkin açıklama: Bir komplo devrede, sabrımızı taşırmasınlar

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı Feyza Civelek, polisi torbacı sanıp uyuşturucu istedi

Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı Feyza Civelek, polisi torbacı sanıp uyuşturucu istedi

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

500

Yorumlar (27)

halilrezil ülke:

utanın adamı yaktınız ak cemaat

12
25
yanıtYanıtla
selatinselatinabi@mail.ru:

Sizi Cumhurbaşkanı olarak görmek istiyorum komutanım.Saygılarımla

20
12
yanıtYanıtla
ÇİNÇİN BEBESİgungormezsuleyman@gmail.com:

BU KOMUTANLAR BEN ASKERDEYKEN YEMEKHANELERE ASTIKLARI ÇARŞAFLI KADIN RESMİ İLE BİR KESİMİ YERDEN YERE VURUYORDU.AMA O ÇARŞAFLI KADININ OĞLU ORDA ASKERDİ.BIRAKIN BU AYAKLARI.TÜM TOPLUM KESİMLERİ KOŞULSUZ BİRBİRLERİNİ KABULLENMEDİKÇE VE SAYGILI OLMADIKÇA BİZDEN BİR NANE OLMAZ.

16
9
yanıtYanıtla
Samurayorka8@mynet.com:

Hadi KURDO anca gidersin. Parali AKP yorumcusu devam et çamur atmaya. Ben da askerlik yaptım ama senin yazdigin zirvalamayi hiç görmedim? Sen Suriye de mi askerlik yaptın?

yanıt0
yanıt0
DÜŞÜNTURGUT257@MYNET.COM:

NE OLDU MİLLETE HİZAYA GELİN DİYE PARMAK SALLADIĞI ZAMANI , BAZUKAYI BORU DİYE YUTTURDUĞU ZAMANI UNUTTUNUZ.İNTERNEY SİTELERİ ÇALIŞTIRDIĞI HÜKÜMETE TOPYEKUN TAARRUZ EDİLDİĞİ ZAMANLARI MİLLET İRADESİNİ DEMKRASİYİ HİÇE SAYAN TAVIRLARINI UNUTTUNUZ DEĞİL Mİ.? TABİ ADAMIN BİRİ AYAKLARI KAYIP DENİZE DÜŞÜP YILANA SARILINCA BÜTÜN BUNLAR OLMAMIŞ OLDU DEĞİL Mİ.ASIL SİZE YAZIK...

5
15
yanıtYanıtla
sadikbabakaan12345@hotmail.com:

Göz yummak , ,görmezden gelmek , hiyararsik Silahli kuvvetlerinde demokrasi icinde bulundugu sistem. Gen .Kur.Bas. Milli Savunma Bakanina karsi yükümlüdür.Basbug Cumhurbaskani adayi olmamalidir

4
13
yanıtYanıtla
1234info@Mollebackensbygg.com:

herif ipe gidiyor, halen anlamis degisiniz

yanıt0
yanıt0
cumsrg5275@gmail.com:

chp mhp bdp mustafa sarigul mansur yavas bu 5 capulcu neyin pesindeler kaybetmisler artik ne iftiralar pesindeler ne yalanlar pesindeler bunlari adam yerine sayanin vay haline bu 5 kafadar insani yari yolda birakir oyuzden milet oy vermemis bunlara verende kim bilir hangi capulculardi bosuna 5 kafadar okadar kendilerini yirtiyordu 5 kafadar derhal istifaya

4
12
yanıtYanıtla
ÇİNÇİN BEBESİgungormezsuleyman@gmail.com:

şoktalar abisi bırak sakinleşsinler.yarında kendilerine gelmezlerse bir tokat birazda kolonya kendine getirir bunları.

yanıt0
yanıt0
ccbbccbb@yandex.com:

TOPLUMSL BARIŞ GÜMLEYECEK YAW.CHP SOKAĞA DÖKER BAŞBAKAN ÇILDIRIR.ASKER SİYASETE KARIŞIR.CEMAAT 75 MİLYARLAR LİRALIK SERMAYEYİ YÖNETİR.EMNİYET YARGI HEP BİR TARAFIN ELİNDE.EY DEVLET KURUMLARI SİZ TARAFSIZ OLMAZSANIZ HEPİMİZİN SONU YUGOSLAVYA YA DA SURİYE

9
6
yanıtYanıtla
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title