Haberler

Ergenekon Davası 25 Nisan'a Ertelendi

Güncelleme:

Ergenekon Davası'nda esas hakkındaki mütalaaya ilişkin savunmasını yapan Oktay Yıldırım, Danıştay Saldırısı ile ilgisi olmadığını söyledi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon Davası'nda esas hakkındaki mütalaaya ilişkin savunmasını yapan tutuklu emekli astsubay sanık Oktay Yıldırım mütalaayı eleştirerek, Danıştay Saldırısı olayıyla bir ilgisi bulunmadığını ifade etti. Sanık Yıldırım, "Bugün 22 Nisan ama yarınlar 23 Nisan'dır. Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nden sökülen bütün tuğlalar yerlerine konacaktır. Diz çökmedik. Belki en ağır cezayı vereceksiniz ama büyümekte olan çocuklarım var benim. Son sözüm varlığım Türk varlığına feda olsun. Bir idam mahkumunun son sözleri bunlar" dedi. Bu sözler üzerine Mahkeme Başkanı Özese de, "TCK'da öyle bir madde yok" diye konuştu.

DOĞU PERİNÇEK SALONDAN ÇIKARILDI

Bu sıra İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Bu plan asla başarıya ulaşamayacak" diye bağırdı. Perinçek'e mikrofon verilmesinin ardından "Türkiye'yi bölmek isteyenler, Türkiye'yi Amerikan sömürgesi yapanlar, Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkmak isteyenler yıkılacaklar. Anayasa'dan Türk Milleti'ni silmeye kalkanların gücü yok. Bu mahkemeyi niye kurdunuz? Türk Milleti'ni silmeye kalktınız. Gücünüz yok" diyerek bağırdı. Bu sırada Prof. Dr. Yalçın Küçük, Perinçek'in yanına gelerek sakinleştirdi. Masaya vuran Perinçek de "Bunları söylemek lazım Yalçın Hocam" dedi. Mahkeme Başkanı Özese, Perinçek'in salondan çıkarılması talimatını jandarmaya verdi. Perinçek, jandarma eşliğinde salondan çıkartılırken diğer İşçi Partili tutuklu sanıklar Mehmet Bedri Gültekin, Erkan Önsel, Turhan Özlü ve Hikmet Çiçek de salonu terk etti.

ALKIŞLAYAN İZLEYİCİLER DE SALONDAN ÇIKARILDI

Bu sırada bazı izleyiciler de alkışlarla Perinçek'e destek verdi. Mahkeme Başkanı Özese de alkışlayan izleyiciler hakkında tutanak tutularak salondan çıkarılması talimatını verdi. İzleyiciler de mahkeme heyetine "Çıkara çıkarak bitiremeyeceksiniz", "Bizi de tutuklayın" diyerek bağırdı. Davanın bugünkü duruşmasında Yıldırım'la birlikte toplam 7 sanık, esas hakkındaki mütalaaya ilişkin savunmasını yaptı. Mahkeme heyeti, Doğu Perinçek ve Oktay Yıldırım'ın mahkemeye yönelik sözleri nedeniyle Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi. Bir dahaki duruşmada esas hakkındaki mütalaaya ilişkin savunmaların alınmasına devam edileceğini açıklayan mahkeme heyeti duruşmayı 25 Nisan Perşembe gününe erteledi. - İstanbul / Silivri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Oktay Yıldırım Doğu Perinçek İstanbul Danıştay Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title