Haberler

Erdoğan: Silahların Üzerine Beton Dökülene Kadar Tek Bir Terörist Kalmayana Kadar Mücadelemiz...

Cumhurbaşkanı ERDOĞAN: ÇÖZÜM SÜRECİ ŞU ANDA BUZDOLABINDADIR Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e Devlet Şeref Madalyası tevcih töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı ERDOĞAN: ÇÖZÜM SÜRECİ ŞU ANDA BUZDOLABINDADIR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e Devlet Şeref Madalyası tevcih töreninde konuştu. Çözüm sürecinin şu anda buzdolabında olduğunu kaydeden Erdoğan, "Çözüm sürecini teröre meşruiyet kazandırma, şımartma teröre alan açma süreci olarak düşünmedik. Ama bunlar ne yazık ki, çözüm sürecini filan anlamadılar, anlamak istemediler. Öyleyse, şu anda bu buzdolabındadır. Çünkü yapılanlar açıkça ortadadır. Bu süreci, sorunları siyasetin meşru araçlarıyla çözmek isteyenlere, fırsat tanıma vesilesi olarak gördük. Hem terör örgütü, hem onun siyasi uzantısı olan parti bu imkanı değerlendiremedi" dedi.

TERÖR EYLEMLERİNİ ŞAHSIMIN ÜSTÜNE YIKMAYA ÇALIŞACAK KADAR HAYSİYETİNİ KAYBEDENLER OLDU

Terörü fırsata çevirmeye çalışanların olduğunu belirten Erdoğan şunları söyledi: "Elde ettiğimiz başarılar, milletimiz tarafından memnuniyetle karşılanırken, bu durumun birilerini de ciddi olarak rahatsız ettiğini biliyoruz. Türkiye'nin büyümesinden, gelişmesinden en büyük rahatsızlığı terör örgütü duydu. Türkiye kazanırken onlar kaybediyordu. Etnik dini hassasiyetleri kaşıyarak siyaset yapan istismarcılar, bunun için harekete geçtiler. Terörü fırsata çevirmenin çabasına girdiler. Geçtiğimiz bir ayda yaşananlar, bu ülkede kimlerin demokrasiden özgürlükten yana olduğunu kimlerin de bu kavramları istismar ettiğini bir kez daha gösterdi. Bugün terör örgütünü aklamak için nasıl ellerinden geleni yaptıklarını ibretle takip ediyoruz. Terör örgütlerinin üstlendiği eylemleri bile, devletin, hükümetin hatta şahsımın üstüne yıkmaya çalışacak kadar haysiyetini kaybedenler olduğunu görüyoruz. Uyurken, sokakta yürürken, pazarda eşiyle alışveriş yaparken şehit edilenleri görmezden gelerek, teröristlere güzellemeler yapanlar benim nezdimde işlenen suça ortaktır."

ÇÖZÜM SÜRECİNİ TERÖRE MEŞRUİYET KAZANDIRMA, ŞIMARTMA TERÖRE ALAN AÇMA SÜRECİ OLARAK DÜŞÜNMEDİK

Çözüm sürecine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bakıyorsunuz silahı bırakmayan terör örgütüne bir kere bile şiddetin çözümün yolu olmadığını söylemeyi cesaret edemeyenler, bugün operasyonlara karşı çıkıyorlar. Biz çözüm sürecini, hiçbir zaman teröre meşruiyet kazandırma, şımartma, teröre alan açma süreci olarak düşünmedik. Biz demokratik açılım derken, düşüncelerimiz sadece temel hak ve özgürlükler ve demokrasiydi. Biz milli birlik ve kardeşlik projesi derken milletçe bir olalım, iri olalım, kardeş olalım diye bunları söyledik. ve çözüm süreciyle de bu süreci taçlandıralım dedik" ifadelerini kullandı.

ÇÖZÜM SÜRECİNİ FİLAN ANLAMADILAR, ANLAMAK İSTEMEDİLER

Çözüm sürecinin şu anda buzdolabında olduğunu kaydeden Erdoğan, "Ama bunlar ne yazık ki, çözüm sürecini filan anlamadılar, anlamak istemediler. Öyleyse, şu anda bu buzdolabındadır. Çünkü yapılanlar açıkça ortadadır. Bu süreci, sorunları siyasetin meşru araçları yolu ile çözmek isteyenlere, fırsat tanıma vesilesi olarak gördük. Maalesef, hem terör örgütü, hem onun siyasi uzantısı olan parti bu imkanı değerlendiremedi. Hiçbir devlet toprakları üzerinde kendi meşru otoritesi dışında, paralel yapının oluşmasına, vatandaşlarına musallat olmasına izin veremez. Türkiye'yi demokrasi ve özgürlükler konusunda eleştirenler, bu yapılanların hiçbir batı ülkesinde örneğini bize gösteremez" dedi.

TERÖR BU HEDEFLERE ULAŞMAMIZIN ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGELDİR

2023 hedeflerine ulaşmada terörün en büyük engel olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terörle mücadele, demokrasi ve hukukun en başta gelen şartıdır. Çünkü terörün olduğu yerde bu kavramların esamesi okunmaz. Terör bu hedeflere ulaşmamızın önündeki en büyük engeldir. Diğer engelleri nasıl aştıysak, terörün üstesinden de hep birlikte geleceğiz. TSK'nın yeni komuta kademesine yeni görev düşüyor. Etkili şekilde kullandığımız iş birliği zeminini, inşallah önümüzdeki dönemde de devam ettireceğimize inanıyorum. Sayın Özel'e bir kez daha ülkemize milletimize yaptığı hizmetler için teşekkür ediyorum. Kendisine sağlıklı ve huzurlu bir emeklilik hayatı diliyorum" diye konuştu.

ÖZEL: TSK HER TÜRLÜ ETNİK DİNİ, MEZHEPSEL AYRIMCILIĞIN VE İDEOLOJİK GÖRÜŞÜN DIŞINDADIR

Devlet Şeref Madalyası tevcih töreninde konuşan Orgeneral Necdet Özel, "Silahlı kuvvetlerimiz milli ordu olmanın vazgeçilmez esası olarak her türlü etnik dini, mezhepsel ayrımcılığın ve ideolojik görüşün dışındadır. Devletimizin resmi yasal hiyerarşisi dışındaki her türlü yapı ile bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kararlı mücadelesine devam edecektir" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Necdet Özel Türkiye Politika Güncel Haberler

title