Haberler

Erdoğan'dan Baykal'a: "Atatürk'ün Arkasına Saklanma"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a, "Artık Atatürk'ün Arkasına Saklanıp Siyaset Yapmayı Bırakmalısın" Diye Seslendi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a, "Artık Atatürk'ün arkasına saklanıp siyaset yapmayı bırakmalısın" diye seslendi.

Erdoğan, Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları 2. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, hukuk sistemi ve demokrasi açısından önemli bir süreçten geçildiğini ifade ederek, gençlerden bu süreçte kimin ne söylediğini, ne yaptığını, nasıl bir duruş sergilediğini dikkatle izlemelerini istedi.

Demokratik siyasi hayatın temel unsurlarından biri olan ana muhalefet partisine de iyi bakılmasını isteyen Erdoğan'ın, ''Sayın Baykal, son zamanlarda ne diyor?'' sözleri üzerine salondan ''yuh'' sesleri yükseldi.

Erdoğan, şöyle devam etti:

''Gençler, şu ifade çok önemli. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ifadesinin kullanıldığı bu ülkede, 'Laikliği millet oyuyla getirmedik' diyen bir Baykal var. 'Cumhuriyeti de devleti de demokrasiyi de Cumhuriyet Halk Partisi kurdu' diyen bir Baykal var. Ey Baykal, şunu bir defa iyi öğren; şecaat arz ederken sirkatini söylüyorsun. Bir defa devleti de Cumhuriyeti de Atatürk'ün liderliğinde milletimiz kurmuştur. Cumhuriyetimizin bir anlamı da milli iradenin ürünü olmasındandır. Sayın Baykal'ın bilmediği bir şey daha var. Devletin partisi olmaz, milletin partisi olur. Millet, her şeyin başıdır, merkezidir, temelidir. Laiklik meselesine gelince Baykal, millete güvenmediğini, millete rağmen siyaset yaptığını bu sözleriyle bir kez daha ortaya koymaktadır, itiraf etmektedir. Açıkça söylüyorum, laiklik Yüce Meclisimizin iradesiyle ve milletimize benimsetilerek Anayasaya girmiştir, CHP'nin dayatmasıyla değil. Bugün de milletimizin ekseriyeti laik devlet düzeninden yanadır, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak, Cumhuriyetimizin temel niteliklerini benimsemiştir. Atatürk'ün ve Cumhuriyetimizin en önemli başarısı da budur. Aksi takdirde 84 yıllık Cumhuriyetimizin birikimine de Atatürk'e de laikliğe de Meclis iradesine de milletimize de büyük haksızlık yapmış oluruz. Milletimizin laiklikle bir problemi yok. Baykal'ın dayatmacı anlayışıyla problemi var.''

Milletin, Cumhuriyeti her dönem aynı samimiyetle sahiplendiğini belirten Erdoğan, ''birilerinin milletin kabulleriyle milli iradeyle demokrasiyle problemi olabileceğini'' dile getirdi. Bunun ''beyhude bir çaba'' olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

''Milletimiz laikliğe de demokrasiye de hukuk devleti anlayışına da sahip çıkmasını bilir. Türkiye'de laikliğin oylanmasına ihtiyaç yoktur. Buna ihtiyaç da yoktur. Çünkü Sayın Baykal ve zihniyetinden başka, milletimizin laiklikten yana olduğu konusunda kimsenin şüphesi yoktur. Buradan Sayın Baykal'a sesleniyorum, sana bu kadar vakit ayırmayı kendime zul telakki ediyorum. Sayın Baykal, artık Atatürk'ün arkasına saklanıp siyaset yapmayı bırakmalısın. Biz, senin cemaziyelevvelini gayet iyi biliriz. Cumhuriyet Halk Partisi zihniyeti, vefatından hemen sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün resimlerini Türk parasından nasıl çıkardığını çok iyi biliriz. CHP zihniyetinin, devlet dairelerinden Atatürk'ün posterlerini vefatından sonra bütün ofislerden nasıl indirdiğini çok iyi biliriz. PTT'nin pullarından resimlerini nasıl kaldırdıklarını çok iyi biliriz. CHP, fırsat bulduğu zaman geçmişindeki bu kara lekeleri, neler yaptıklarını önce geçmişinden silip atsın, ondan sonra konuşsun.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title