Haberler

Entegre Mücadele Aileler Yarışması Türkiye Finali

Yarışmada birinciliği Muğla'dan katılan çift kazandı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü ile Türkiye Tarım Kooperatifleri tarafından uygulanan "Entegre Mücadele Aileler Yarışması"nın Türkiye finali, Antalya'da gerçekleştirildi.

Türkiye'de Örtüaltı Sebze, Meyve ve Bağlarda Entegre Mücadele ve Entegre Ürün Yönetiminin Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında Kundu bölgesindeki bir otelde düzenlenen yarışmaya illerinde birinci olan Mersin, Antalya, Çanakkale, Denizli, İzmir, Muğla ve Manisa'dan çiftçi aileler katıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitki Koruma Ürünleri Daire Başkanı Kadir Melan, yarışma öncesinde yaptığı konuşmada, Türkiye'de 1995 yılında 16 konuda entegre mücadeleleri ile ilgili projeler başlatıldığını, araştırma enstitülerinin çok güzel çalışmaları olduğunu anlattı.

Projenin bugün 29 ilde 19 üründe uygulanmaya devam ettiğini bildiren Melan, ciftçi tarla okullarında eğitim alan ailelerin 7 ilde yarıştıklarını, birinci olanların Türkiye finaline katılmaya hak kazandıklarını ifade etti.

Melan, çeşitli yarışmalar yaptıklarını, yarışmalarla çiftçi tarla okullarında verilen eğitimin ne kadar faydalı olduğunu görmeyi amaçladıklarını vurguladı.

Antalya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dallı ise projenin 2010 yılında 16 ilde 10 farklı üründe pilot olarak başlatıldığını kaydetti.

Çiftçi Tarla Okulları Projesi'nin Antalya'da 9 ilçe, 30 köy, 187 üretici ve 886 dekar alanda yürütüldüğünü belirten Dallı "Sezon başından sonuna kadar birlikte çalıştık. İlçemizden pek çok üreticimiz yarıştı ve Finike ilçemiz birinci oldu. Diğer illerden gelen aileleri de medeni cesaretlerinden dolayı kutluyorum" dedi.

Daha sonra başlayan yarışmada yarışmacılara entegre mücadele ile ilgili 20 soru yöneltildi. Yarışma sonucunda Muğla'dan Emine-Duran Bayar çifti birinci, Antalya'dan Düriye-Ahmet Şimşek çifti ikinci, İzmir'den Mehmet Akdemir ile oğlu Mehmet Ali Akdemir ise üçüncü oldu. Dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi.

Yarışmayı Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, Türkiye Tarım Kooperatifleri Antalya Bölge Birliği Başkanı Naci Yorgancılar ile çiftiler ve aileleri izledi. - Antalya

Kaynak: AA / Güncel

Antalya Türkiye İzmir Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title