Haberler

En Lüks Binanın Kapısı da Sokağa Açılıyor"

"Günah Benim" şarkısıyla kısa sürede büyük bir çıkış yakalayan genç sanatçı Burak King, beslendiği en büyük kaynağın sokaklar ve Bozkır kültürü olduğunu söyledi.

KAAN BURAK ŞEN - "Günah Benim" şarkısıyla kısa sürede büyük bir çıkış yakalayan genç sanatçı Burak King, beslendiği en büyük kaynağın sokaklar ve Bozkır kültürü olduğunu söyledi.

Hollanda'da doğup,15-16 yaşlarında Türkiye'ye kesin dönüş yapan 92 doğumlu sanatçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Hollanda'da zaten normalde pop müzik vesaire yoktur. Genelde Hiphop üzerinden döner bütün işler. Arembi olur, Rap olur. Küçükken bizim mahallede yetenek gecesi vardı. Ben orada Türk bir çocuğu savaşa karşı Rap yaparken dinledim. İnanılmaz bir şekilde tüylerim diken diken olmuştu. Orada dedim ki, 'Benim olayım bu.'" ifadelerini kullandı.

HipHop sanatçısı Burak King, yerel tınılarla evrenselliğe ulaşmak istediğini aktararak, sözlerine şöyle devam etti:

"İlk olarak çok fazla imkanlarımız olmadığı için bir de çok genç başladığım için bu işi zaten ön göremiyorsun neler yapabileceğini. O yüzden küçük imkanlarla, çok büyük kalitede mikrofonlar vs olmadan demo vaziyetinde işler yaptım. İstanbul'a geldikten sonra daha çok gözümüz açıldı. Daha güzel stüdyolarda, arkadaşlarımızın stüdyolarında bu işi icra etmeye başladık. Daha kaliteli yerlere taşımaya çalışıyoruz. İmkanlar genişledikçe de daha kaliteli işler sunuyoruz, sunmaya çalışıyoruz."

"Günah Benim" şarkısı ile Youtube'da 200 milyon dinleyiciye ulaşan Burak King, şunları söyledi:

"Günah Benim'le elde ettiğimiz başarı medya ve camiada büyük insanların dikkatini çektiği için tabi imkanlarımız da genişledi. Biz de bu elde edilen imkanlarla yine elimizden geldiğince en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Önce Türkiye'de iyi bir kitle yakaladıktan sonra dünyaya iş yapmak istiyoruz."

"Artık Neşet Ertaş'lara, daha güzel bestelere, manaya dönüş istiyoruz"

Neşet Ertaş dinlemenin onu motive ettiğini dile getiren sanatçı, "Amerikan da dinliyorum. Neşet Ertaş da dinliyorum. Hintçe de dinliyorum. Çok farklı Farsça işler de dinliyorum. Takip ettiğim piyasada isimler var. Genelde beslendiğim şeyler o. Yani gene Bozkır. Aslında bizim yapmak istediğimiz zaten o. Artık Neşet Ertaş'lara, daha güzel bestelere, manaya dönüş istiyoruz. Çünkü 'Ellerini havaya kaldır' demesini herkes biliyor ama 'Bütün eller gökyüzüne' dendiğinde bu sanata dönüşüyor." ifadelerini kullandı.

"Sokak, herkes için sokak"

Anadolu kültüründen hiçbir zaman kopmadığını dile getiren Burak King, "Biz sokakta edindiğimiz acı, tatlı, muzip, komik tecrübelerimizi kağıda kaleme döküyoruz. Aslında sokaktan aldığımızı sokağa geri vermiş oluyoruz. Çok da büyük bir sırrı yok. Bu da samimi geliyor insanlara ve insanlar içinde dağılıyor. Biz de takdir görüyoruz. Çünkü sokak herkes için sokak. En lüks binanın da kapısı sokağa açılıyor." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Neşet Ertaş Hollanda Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title