Haberler

Emzirme ve Anne Sütünün Faydaları

Sinop İl Sağlık Müdürü D. Mustafa Cem Güre, Bir Bebek İçin En İyi Besinin Hastalıkları Önleyici ve Tedavi Edici Bir Madde Olan Anne Sütü Olduğunu Belirterek, Anne Sütünün Bebeklerin Zeka Seviyesini de Olumlu Etkilediğini Söyledi.

Sinop İl Sağlık Müdürü D. Mustafa Cem Güre, bir bebek için en iyi besinin hastalıkları önleyici ve tedavi edici bir madde olan anne sütü olduğunu belirterek, anne sütünün bebeklerin zeka seviyesini de olumlu etkilediğini söyledi.

Anne sütünün, dünyaya gözlerini yeni açan bir bebek için yeri doldurulamaz bir besin kaynağı olduğunu kaydeden Dr. Cem Güre, "Bugün dünyada henüz anne sütünün yerini tam olarak tutacak hiçbir besin kaynağı yoktur. Bebeklerin hayata sağlıklı başlayıp, kaliteli bir yaşam sürmelerinin ilk adımı, ilk 6 ay sadece anne sütüyle beslenmeleri, 6 aydan sonra ise uygun besinlerle birlikte emzirmenin 2 yaşına kadar sürdürülmesidir. Anne sütüyle beslenmeyen bebeklerde ölüm oranları, beslenenlere göre 4-6 kat daha fazla görülmektedir. Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) araştırma sonuçlarına göre emziren kadın oranı yüksek olsaydı, yılda 1.5 milyon bebeğin yaşamı kurtulacaktı" dedi.

Anne sütünün özel bileşimi sayesinde bebeğin beyin ve göz gelişiminin de olumlu yönde etkileneceğini kaydeden Dr. Cem Güre, "İlk 6 ay sadece anne sütüyle beslenen bebeklerde alerji, astım, menenjit, pişik, kabızlık ve gaz şikayetleri, ishal, iltihabi bağırsak hastalıkları, demir eksikliği anemisi, alt solunum yolu enfeksiyonları, orta kulak iltihabı, diş çürükleri, idrar yolu enfeksiyonları, ani bebek ölümü, şişmanlık, şeker hastalığı ile lösemi, lenforma gibi bazı kanser türlerinin görülme oranı azalır. Emzirmeye, doğumdan sonraki ilk yarım saatte başlanmalı daha sonraya bırakılmamalıdır" diye konuştu (SÖ-SA) 12.05.2008 16:36 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title