Haberler

Elazığ Türkiye'ye Örnek Oluyor

Güncelleme:

Yedi yıl içerisinde 160 parkı ilimize kazandıran Elazığ Belediyesi, bu alanda yeni bir başarıya daha imza atarak yeni parkların inşasını sürdürüyor.

Elazığ Belediyesi şehrin doğusunda yer alan Ulukent Mahallesi'ne, içerisinde mini futbol ve basketbol sahalarından havuzuna, çocuk oyun alanından, yürüyüş ve bisiklet yollarından koşu parkurlarına, gösteri alanlarından amfi tiyatroya kadar birçok donatının yer aldığı modern bir park inşa ediyor.

Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Ulukent Mahallesi'nde yapımı devam eden parkın bölgenin çehresini değiştireceğini ve şehrin doğusunda yer alan en modern parklardan birinin olacağını ifade etti.

Ulukent Mahallesi'nde yapımı tamamlanmak üzere olan park, 28 bin 877 m²'lik dev bir proje alanına sahip ve parkın içerisin de toplam 14 bin 764 m² yeşil alan olarak kullanılacak. Mahalle sakinlerinin spor yapabilmeleri amacıyla 7 bin 883 m² yürüyüş ve koşu pisti olarak hizmete açılacak ve koşunun haricince 120m²'lik alan fitness alanı, 1.489m²'lik alanda spor alanı olacak ve çeşitli spor aletleri de burada yer alacak.

Çocukların dinlenebilmeleri adına 527m²'lik alan çocuk oyun alanı olacak ve çeşitli oyun grupları da yine Ulukent Mahallesine yapılacak olan bu modern parkta bulunacak. Aileleriyle birlikte gelenlerinde unutulmadığı alanda 78 m²'lik alanda havuzlu fıskiye yer alırken, yine gezinti yolları ve piknik alanları da Ulukent Mahallesi'ne yapılacak olan bu parkta bulunacak. Yine yapılacak olan dört adet kameriye ve oturma gruplarıyla mahalle sakinleri burada güzelce vakit geçirebilecekler.

Fitness aletleri, koşu yolları ve spor alanlarının haricinde spor yapmak isteyen vatandaşlar içinde 1 adet mini futbol sahası ve 1 adet basketbol sahası da, yine Ulukent Mahallesi'nde yapımı 28 bin 877 m²'lik alanda devam eden bu parkta yer alacak. Yapılacak olan ışıklandırma sistemiyle bu mekân hem gündüzleri hem de akşamları rahatlıkla kullanılabilecek.

Elazığ Belediyesi'nin özellikle bu alanda bir rekor kırdığını ifade eden Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, şehrin doğusu ve batısı ayrımı yapmadan her noktaya eşit hizmet anlayışlarının devam ettiğini ve bunun en son örneğinin Ulukent Mahallesi'ne yapılan bu modern park olduğunu kaydetti. Başkan Selmanoğlu, Ulukent Parkı'nın kısa bir süre sonra tamamlanacağını ve mahalleye ayrı bir güzellik katacağını da sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title