Haberler

Elazığ İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Kaya'dan 'Kuraklık' Uyarısı

Dünyada Yaşanan Felaketler Sonrası Sorunların Çözümünde Teknik Elemanların Daha Duyarlı Olması Gerektiğini Belirten Elazığ İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Hıdır Kaya, "Üzerinde Yaşayacağımız Başka Dünya Olmadığına Göre Hepimiz Bu Dünyaya Sahip Çıkmalıyız" Dedi.

Dünyada yaşanan felaketler sonrası sorunların çözümünde teknik elemanların daha duyarlı olması gerektiğini belirten Elazığ İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Hıdır Kaya, "Üzerinde yaşayacağımız başka dünya olmadığına göre hepimiz bu dünyaya sahip çıkmalıyız" dedi.

Dünya üzerinde yaşanan olumsuzluklar sonucunda önümüzdeki 22 yıl içinde dünyanın ısısının 2 derece artmasının beklendiğini ifade eden Elazığ İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Kaya, şöyle konuştu:

"Bilindiği gibi son yıllarda yaşanan ve adına 'Küresel ısınma' denilen olay mevsimlerin değişmesine, ısı artışına yol açıyor. Küresel ısınmanın müsebbibleri yine bizleriz. Doğanın tahrip edilmesi, ormanlık alanların azaltılması, ekolojik dengenin bozulması sonucunda sularımızda azalma, kuraklık ve ısı artışı ile karşı karşıya kaldık. Bilim adamlarının yaptığı çalışmalar sonucunda önümüzdeki 22 yıl içinde dünya sıcaklığının 2 derece artış göstereceği belirlenmiştir. Bu 2 derecelik ısı artışı daha önceki dönemlerde 50-60 yılda gerçekleşen bir değerdi. Dünyanın yaşadığı problemlerden kurtulmak için hepimize düşen önemli görevler vardır. Özellikle biz teknik elemanların yapacağı çalışmalarda buna dikkat etmesi gerekiyor. Örneğin plastik malzeme kullanımı zararlıdır. Doğa plastik bir atığı 450 yılda eritiyor. Bu büyük bir zaman kaybı. Bu nedenle bizler yapacağımız çalışmalarda bu konuya gerekli duyarlılığı göstermeliyiz. Gelecekte dünyamızın bugün yaşadığı sorunları küçültmek adına hepimiz üzerimize düşeni yapmak, çevre dostu olmak zorundayız. Bunu yapmadığımız zaman gelecek nesillere yaşanacak bir dünya bırakmayacağımızın bilincinde olmalıyız." (EK-ZG-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title