Haberler

Elazığ'da Kurban Derileri Thk Dışındaki Adreslere Gitti

Elazığ'da Kurban Bayramı'nda İl Merkezi ve İlçelerde Kesilen Kurban Derilerinin Büyük Bölümünün Bilinmeyen Adreslere Gittiği Belirtildi. Deri Toplama Yetkisi Olan Türk Hava Kurumu'nun (Thk), 4 Günlük Bayram Süresince İl Merkezi ile Sivrice ve Ağın İlçelerinde Toplam 935 Küçük ve Büyükbaş Hayvan Derisi Toplayabildiği Öğrenildi.

Elazığ'da Kurban Bayramı'nda il merkezi ve ilçelerde kesilen kurban derilerinin büyük bölümünün bilinmeyen adreslere gittiği belirtildi. Deri toplama yetkisi olan Türk Hava Kurumu'nun (THK), 4 günlük bayram süresince il merkezi ile Sivrice ve Ağın ilçelerinde toplam 935 küçük ve büyükbaş hayvan derisi toplayabildiği öğrenildi.

Türk Hava Kurumu Elazığ Şubesi yetkilileri, Kurban Bayramı'nda il merkezinde 416 küçük, 14 büyükbaş, Ağın ilçesinde 313 küçük, 9 büyükbaş, Sivrice ilçesinde ise 174 adet küçük, 9 adet de büyükbaş olmak üzere toplam 935 adet deri topladıklarını açıkladı.

THK yetkilileri, topladıkları derileri değişik kurumlarla paylaştıklarını ve derilerden elde edilen gelirin yıl içinde yapılması planlanan çalışmalarda kullanıldığını belirterek, "Son yıllarda kurum olarak sadece Elazığ'da değil ülke genelinde deri toplama organizasyonunda arzu edilen neticelere ulaşamıyoruz. Bunun nedenleri iyi kötü belli. Tabii ki bizler elimizden geldiği kadarıyla topluma bilgi verip kesilen kurbanların derilerini kurumumuza bağışlamalarını istiyoruz. Ancak son karar tabii ki

vatandaşların" diye konuştular.

Bu arada Keban ve Baskil ilçelerinde masraflı olduğu için deri toplanamadığı, diğer ilçelerde ise kuruma bağlı yetkililer tarafından deri toplandığı bildirildi.

(EK-ZG-CMH-BA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title