Haberler

Elazığ'da Kültür Sanat

Elazığ'da Antalya Devlet Tiyatrosu "Eşeğin Gölgesi" adlı oyunu, Trabzon Devlet Tiyatrosu ise "Gece O Kadar Kirliydi ki İkisi de Kayboldular" adlı oyunu sahneye koyacak.

Elazığ'da Antalya Devlet Tiyatrosu "Eşeğin Gölgesi" adlı oyunu, Trabzon Devlet Tiyatrosu ise "Gece O Kadar Kirliydi ki İkisi de Kayboldular" adlı oyunu sahneye koyacak.

Antalya Devlet Tiyatrosu tarafından hazırlanan Haldun Taner'in yazdığı, Işıl Kasapoğlu'nun yönettiği "Eşeğin Gölgesi" adlı oyunun dekor tasarımı Hakan Dündar, giysi tasarımı Funda Karasaç, ışık tasarımı Halit Akgül ve müziği ise İhsan Kılavuz'a ait.

Oyunda, Oktay Gözpınar, Bahar Işık, Sertel Uğur, Meltem Gülenç, Gökhan Tüzün, Murat Bölük, Zeynep Hasdal Çolakoğlu, Özlem Şendinç, Gökçehan Yazıcı, Ebru Şehit, Erol Karayılan, Gizem Kutluyıl, Okan Kağnıcı, Erhan Özdemir, Samet Kara ve Burhan Kurt rol alıyor. Oyun, bugün saat 20.00'de Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği koro binasında sahnelenecek.

Abdaliya adlı hayali bir ülkenin, Şabaniye kasabasında geçen oyunda, şehirdeki panayıra çalışmak için gitmek isteyen berber Şaban, Merzifon 1235 model bir eşek kiralar. Yolculuk sırasında aşırı sıcaktan bunalan Şaban biraz dinlenmek için durur ve eşeğin gölgesine oturur. Oyunda, eşek sahibi Mestan'ın "Ben sana eşeği kiraladım, gölgesini değil" diyerek, gölge kirası istemesi sonucu çıkan tartışmaların mahkemeye intikal etmesi sonucu dava siyasi partilerin, cemaatlerin, derneklerin ve çeşitli güçlerin katıldığı, ülkenin eşekçiler ve gölgeciler olarak ikiye bölündüğü bir politik davaya dönüşmesi konu ediliyor.

-"Gece O Kadar Kirliydi ki İkisi de Kayboldular"-

Trabzon Devlet Tiyatrosu tarafından hazırlanan Plinio Marcos'un yazdığı, Orhan Güner'in çevirdiği ve Barış Erdenk'in yönettiği oyunun dekor tasarımı Seyhan Kırca'ya, giysi tasarımı Hakan Dündar'a ve ışık tasarımı ise Nihat Bahar'a ait.

Harabe bir yapının sefil bir odasında geçen oyunda pazar yerinde çalışan ve parasızlık yüzünden aynı odayı paylaşmak zorunda kalan Paco ve Tonho'nun hikayesi anlatılıyor. Oyunda, ikisi de sefil hayatlarından kurtulmak için planlar yaparken, kendilerini hayatın onlara henüz sunmadığı başka yerlerde görecekler.

Fatih Topçuoğlu ile Erşan Utku Ölmez'in rol aldığı tek perdelik oyun, 14 ve 15 Şubat saat 20.00'de Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği koro binasında sahneye konulacak.

- ELAZIĞ

Kaynak: AA / Yerel

Hakan Dündar Trabzon Antalya Elazığ Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ÇÖL TOZU hangi illerde görülecek? Çöl tozu kaç gün sürecek, ne zaman bitecek? 26 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? DİKKAT: Meteoroloji sarı uyarı nedir? #128993 Çöl tozunun sağlığa zararı var mı? 26 NİSAN TV YAYIN AKIŞI #128250 Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE!
title