Haberler

Yatağan Termik Santrali'nin Özelleştirme İhalesi

Yatağan Termik Santrali ile Güney Ege Linyitleri İşletmesi (GELİ) tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmesi başladı.

Yatağan Termik Santrali ile Güney Ege Linyitleri İşletmesi (GELİ) tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmesi başladı.

Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu'nun komisyon başkanlığında yapılan ihaleye 6 firma katılıyor.

İhale usul ve yöntemiyle ilgili açıklamalarda bulunan Aksu'nun verdiği bilgiye göre, teklifler ABD doları cinsinden alınacak.  1 tur elemesiz kapalı yazılı teklif alınmasının ardından, 3 elemeli tur yapılacak. İhale, daha sonra yapılacak açık artırma ile sürecek.

Yeniköy Yatağan Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ'ye ait Yatağan Termik Santrali ve taşınmazlar, GELİ tarafından kullanılan taşınır ve taşınmazlar, "varlık satışı" yöntemi ile ayrıca ilgili maden ruhsatları ve bu ruhsatların kapsadığı maden sahaları ise "işletme hakkının verilmesi" yöntemi ile bir bütün halinde özelleştirilecek.

Önyeterlilik ve teklif için başvuran katılımcılar şöyle:

Elsan Elektrik Gereçleri Sanayi ve Ticaret AŞ Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AŞ IC İçtaş Enerji Üretim ve Ticaret AŞ Konya Şeker Sanayi ve Ticaret AŞ Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi AŞ - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Yatağan Termik Santrali Ahmet Aksu Güney Ege Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title